Bucuria dansului popular la Festivalul "Mugurași de Dobrogea"

447

Articole de la același autor

În ultima săptămână de școală dinaintea vacanței, preșcolari de la 53 de grădinițe din municipiul Constanța, dar și din Valu lui Traian, Poiana, Cotu Văii, Hârșova, Mangalia, Năvodari și Medgidia s-au întrecut în a-și demonstra talentul la dans și cântec popular pe scena Palatului Copiilor.

Ajuns la cea de-a treia ediție, Festivalul folcloric "Mugurași de Dobrogea", inițiat și coordonat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, a avut ca echipă de organizare grădinițele cu program prelungit "Dumbrava Minunată", "Roboțel", "Mugurel", "Lumea Poveștilor", "Gulliver", nr. 33 și nr. 53.

La secțiunea I de Interpretare de muzică populară dobrogeană, la categoriile de vârstă 4-5 ani și 5-6 ani s-au cântat melodii populare cunoscute precum "Mi-am luat bundiță nouă", "La oglindă", "Sunt păpușă dobrogeană" sau "Dobroge, mândră grădină".

Pentru nivelul 4-5 ani și cel de 5-6 ani a fost organizată și o a doua secțiune, cea de dansuri populare dobrogene.

Costumați în porturi naționale, preșcolarii au vrut să arate pe scenă cât de bine se pricep să și danseze pe ritmuri populare: geamparale, hore, călușarii, dar și dansuri armenești, grecești, țigănești și chiar coreene.

O geampara a jucat cu foc și formația "Mlădițe dobrogene", formată din preșcolari de la grădinița "Dumbrava Minunată", sub coordonarea educatoarelor Lucreția Ghia și Elena Ioniță, iar la secțiunea cântec, sub coordonarea educ. Mariei Butilcă, Daria Maria Horhotă a interpretat "Sunt o fată frumușică".

Toți copiii participanți la festival au primit dulciuri, dar au fost acordate și diplome grădinițelor participante, dar și alte premii, inclusiv speciale și Trofeul "Mugurași de Dobrogea" 2017. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4904 secunde