Boboteaza la Malul Marii

663
2
Boboteaza la Malul Marii - ipsteodosie3-1357256529.jpg
Sâmbata, 5 ianuarie, începând cu ora 6.45, Înaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savârsi Sfânta Liturghie la Catedrala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Constanta. 

La ora 8.30, Ierarhul Tomisului va oficia Slujba de Sfintire Mare a apei, slujba identica cu cea oficiata în ziua de Boboteaza. Apa sfintita urmeaza sa fie îmbuteliata în peste 100.000 de PET-uri pregatite pentru credinciosii constanteni. 

Initial, slujba Aghiasmei Mari se facea în Ierusalim, unde se pastra amintirea Botezului Mântuitorului, iar de aici s-a raspândit în Antiohia, Constantinopol si Asia Mica. Vorbind despre importanta Bobotezei, Sf. Simeon al Tesalonicului apreciaza ca în aceasta zi nu se face doar reînnoirea Botezului Domnului, ci si a Harului Botezului primit de fiecare dintre noi. 

Duminica, 6 ianuarie, începând cu ora 8.45, la Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" va avea loc Sfânta Liturghie savârsita de catre Ierarhul Tomisului. Dupa slujba, la ora 11.30, clerul si credinciosii vor porni în procesiune spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiata slujba de sfintire a apei. Conform traditiei, Înaltpreasfintitul Teodosie va arunca în apa marii cruci ce vor fi recuperate de tineri curajosi. 

Tot duminica, 6 ianuarie, începând cu ora 16.30, Înaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujbele Vecerniei si Privegherii la biserica "Sfântul Ioan Botezatorul" din Techirghiol (str. Plantelor nr. 3, lânga Gradinita nr. 2). Cu acest prilej vor fi aduse de la manastirea Lipnita moastele Sfântului Ioan Botezatorul. Sfintele moaste vor ramâne la Techirghiol spre închinare doar în seara zilei de 6 ianuarie.

Luni, 7 ianuarie, de la ora 9, când Biserica Ortodoxa sarbatoreste Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezatorul si Înaintemergatorul Domnului, Ierarhul Tomisului va savârsi Sfânta Liturghie la biserica "Sfântul Ioan Botezatorul" din Constanta (Pod Butelii).

Comentează știrea

satana
4 ianuarie 2013
sa se duca dracului

dati l afara din tara pe nemernicul asta de teodosie spagoveanu.e un fals de om si e in clica mazare constantinescu psd.si var cu dana nastase.de fapt boul de nastase l a adus aici.mafie mare in biserica romana.numai afaceri si bani multi.si regretabil e ca lumea e inca naiva si usor de manipulat in masa,cind la idiotii astia de popi dumnezeu si credinta e pe planul 14.ei doar sa se imbogateasca si sa traiasca bine vor.bravo lui remus cernea.si cum dracului poate fi idiotul asta de teodosie inalt prelat cind el are un fiu biologic de vreo 22 de ani,care sta numai prin cluburi cu fi su lui drogatul de mazare?trezti va

Sorin
10 ianuarie 2013
impotriva crizatilor

Sunt oameni care nu se pot abtine din a posta niste crize si frustrari personale cand se iveste cate un articol legat de Biserica Ortodoxa. Cineva a postat aici cu numele care il reprezinta "bravo lui remus cernea". Remus cernea o fi baiat istet, dar "libertatea"lui de constiinta l-a cam prostit.Genul asta de crizati care dracuie preotii si tot ce tine de Biserica nu pot arata altceva decat incultura, materialism si chiar prostie. Noi ne trezim, domnule, dar daca ai intr-adevar cunostinte despre un om al Bisericii ca e murdar cu ceva, rezuma-te la el. Nu generaliza. Ai sa fi surprins sa cunosti in Biserica si oameni de buna credinta. Inca sunt destui. Dar usor mai aplecam urechea la ziaristi si la articole "de senzatie"

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Boboteaza la malul mării
Pagina a fost generata in 0.5476 secunde