Bătălia directorilor cu chiulangiii: "Inutil certăm copiii, dacă părinții doi bani nu dau!"

3366
58
Bătălia directorilor cu chiulangiii:

Articole de la același autor

Pe primele două luni din acest prim semestru al anului școlar 2015-2016, conform statisticilor puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în unitățile de învățământ constănțene s-au înregistrat 336.092 de absențe, dintre care sunt nemotivate 199.218. 


Cele mai multe absențe le înregistrează, evident, liceenii, din cele 168.648, jumătate fiind nemotivate (89.268 absențe).


Printre instituțiile cu un număr mare de absențe se numără Liceul Tehnologic "I.N. Roman", al cărui manager, prof. Daniela Flonder, ne-a declarat că va încerca și o altă variantă de a discuta cu părinții. "Cea mai mare problemă o avem cu elevii claselor a IX-a, care se adaptează mai greu și care întâmpină probleme și în ceea ce privește decontarea navetei, din cauza întârzierii completării documentelor. Colaborăm foarte bine cu CJRAE Constanța, în cadrul proiectului «O absență în minus, o șansă în plus!», dar vom insista pe relația cu părinții, pentru că aici este… cheia. Inutil să tot certăm copiii care și așa se străduiesc să vină la cursuri, dacă părinții nu realizează cât de importantă este prezența la cursuri. Vom iniția echipe mixte, formate din profesor-diriginte-psiholog-direcțiune și vom merge la domiciliile celor cu multe absențe. Dacă tot nu ajung părinții la școală, ne facem noi timp să mergem la ei", a mai adăugat același manager.


Tot despre relația cu părinții ne-a vorbit și directorul Liceului Teoretic "Emil Racovita" din Techirghiol, prof. Mihai Coiciu. "Învățământul presupune conlucrarea celor trei factori: profesor-elev-părinte. Am o echipă de profesori extraordinari, dar nu putem trage singuri. Am avea nevoie de o mai mare implicare din partea părinților, pentru că esențiali rămân cei șapte ani de acasă. Mă bucur totuși că, față de aceeași perioadă a anului trecut, am înregistrat cu 35% mai puține absențe", a precizat prof. Coiciu.


De o cu totul altă natură sunt absențele pe care le înregistrează Liceul Teoretic "Anghel Saligny" din Cernavodă. "Avem foarte mulți copii plecați în afară și nu reușim să-i scoatem din SIR (baza de date națională a Ministerului Educației - n.r.) și atunci, ei figurând în continuare la noi, acumulează absențe nemotivate de altă natură, prin neîncheierea situației școlare. Dar noi colaborăm foarte bine cu părinții, care ne aduc la timp scutirile medicale și care știu că elevii au dreptul la trei absențe pe semestru", a declarat prof. Viorica Nistor, directorul liceului.


Pe de altă parte, liderul elevilor constănțeni, Alexandru Manda, este de părere că "abandonul și absenteismul școlar sunt în strânsă legătură cu dezinteresul autorităților centrale și locale pentru educație. Este tragic faptul că începând cu luna august 2013, când a fost plafonată naveta elevilor, abandonul școlar a crescut cu un punct procentual, ajungând la 18,4% la nivel național, în mediul rural acesta fiind de aproape 40%".


Este știut faptul că acumularea unui mare număr de absențe atrage după sine și tăierea unor drepturi, precum "Bani de liceu". Zilnic, pe site-ul oficial al ISJ Constanța descoperim noi și noi nume de elevi care au fost retrași de pe listele cu beneficiarii acestor bani. Lăsând la o parte și prevederea ROFUIP prin care la 10 absențe ar trebui să li se scadă elevilor un punct din nota de la purtare.


Comentează știrea

58 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
adevar
12 noiembrie 2015
adevar

Ce sa invete copii de la profesoare romance traficante de femei, cersetoare si hoate ?romani sa nu intra in republica mea

adevar
12 noiembrie 2015
adevar

Daca mai intra profesoare romance in republica mea si Romania intra in doliu

adevar
12 noiembrie 2015
adevar

Educatia romana din scolile romane au bagat romani in doliu national.Felicitari

adevar
12 noiembrie 2015
adevar

Asa profesoare romance laudate asa educatia romana laudata asa Romania in doliu national.

adevar
12 noiembrie 2015
adevar

Proxeneto profesoara tia intrat noua republica in doliu national?

zoro
12 noiembrie 2015
pt "adevar"

Citesc de mult inepție tale și nu am nici un dubiu ca ești dus cu pluta, dar rau de tot. Mă mir ca nu ai strigat si tu: mâinile sus, eu sunt Dumnezeu...ca ala de pe stradă de ieri. Mă mira sincer ca un nebun ca tine are bani de net și calculator, mai citește și ziarul. Erai bun de primar.

m
12 noiembrie 2015
mm

Iar nu ti-ai luat pastilele?Imi este mila de tine!

ptr 'adevar'
12 noiembrie 2015
JOS STAN! ( NUME DE COD "STANOPOULOS")

'Adevar' e ruda cu stan! Amandoi se cred Dumnezeu pe pamant. Inca mai avem loc sa scriem pe prima pagina..., nu-ti face probleme miha, chiar daca ai apelat din nou la adevar alias terente alias titus! Si daca nu mai ramane loc, scriem pe pagina a doua, sau a treia, sau in comentariile de la articolele viitoare! Tu unde te mai duci cand te dau astia afara de la 28? Te mai primeste cineva?

gs
12 noiembrie 2015
gs

adevarul eu il stiu, ma strecor cat mai tarziu, pe consoarta s-o sustin, durerea sa i-o alin! In familie e normal sa facem un gest banal de sustinere, ce naiba? Vreti s-o las far' de-aparare cand ...nevoie mare are de un sot ca mine-asa, din structura de partid pesedisto- comunist??? Liniste, frustratilor, ca va-njur, mai fratilor!!!

Răspuns la: mm
Adăugat de : m, 12 noiembrie 2015
Iar nu ti-ai luat pastilele?Imi este mila de tine!
Rusinica!
12 noiembrie 2015
De ce, mami si tati?

Cand mami si tati isi doresc neaparat ca copilu' sa para suuper, suuper istețel, fac imensa greseala sa-i ceara mai mult decat el, bietul copil poate sa dea....Oare de ce? De ce vor sa-l puna in postura micului domn Goe? Nu isi imagineaza ca mai devreme sau mai tarziu, smecheria nu mai tine si se fac de ras? Mai rau e ca il fac de ras si pe ala micu', il traumatizeaza pe viata! Mai parinti perfecti, treziti-va si lasati copilul in pace! Sa fie un copil normal, fara ambitii de "copil de vice"....fortat de mami si tati!

58 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Abandonul școlar, încotro?
Pagina a fost generata in 1.1059 secunde