Bacalaureat 2017. Examenele continuă. Profesorii constănțeni nu intră în grevă!

376
1
Bacalaureat 2017. Examenele continuă. Profesorii constănțeni nu intră în grevă! - fotofondbac-1497186709.jpg

Articole de la același autor

O parte din profesorii din București și din alte județe intră astăzi în grevă de avertisment, însă, la Constanța, nu va fi grevă. Potrivit președintelui Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, unele sindicate din învățământ sunt independente și pot lua decizii individuale, chiar dacă la nivel de federație nu reprezintă majoritatea.

La Constanța, 1.500 de sindicaliști din cei peste 6.500 de membri ai Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța și-au dat semnătura pentru declanșarea protestelor și boicotarea bacalaureatului. Astfel, probele de competențe digitale vor continua astăzi mâine și poimâine, conform programării, în centrele de examinare.

Reprezentanții Asociației Elevilor Constanța consideră că nu este oportun un astfel de protest în plină perioadă de examene, deoarece ar bulversa atât derularea acestora, cât și admiterea la facultate și singurii care ar suferi sunt elevii. "Se conturează tot mai mult ideea boicotării de către profesori a examenului de bacalaureat. În unele județe, se dorește declanșarea grevei începând de marți, blocând astfel probele de competențe. Pe lângă faptul că această decizie ar vătăma interesele a mii de elevi, care trebuie să susțină examenul, declanșarea ei în acest moment ar fi ilegală. La nivelul sectorului de activitate învățământ preuniversitar există contract colectiv de muncă, semnat la nivel național. Declanșarea grevei, conform Condului Muncii, se poate face într-o singură condiție: existența unui conflict colectiv de muncă, care nu a putut fi soluționat pe cale amiabilă. În acest moment, nu există un conflict de muncă. Această acțiune reprezintă doar un mijloc de presiune. Mijloc de presiune de pe urma căruia au de suferit elevii. Și cei care au pornit demersul știu acest lucru", precizează președintele AEC, Constantin Alexandru Manda.

Probele la limbi străine, miercuri și joi

Conform calendarului examenului de bacalaureat 2017, astăzi și mâine sunt ultimele două zile de evaluare a competențelor digitale. De miercuri, 14 iunie, încep probele orale la limbile străine, proba C. În județul Constanța sunt înscriși 3.683 de candidați. Din aceștia, cei mai mulți - 3.550 vor fi evaluați la limba engleză, 105 la limba franceză, 14 la limba germană modernă, șase la limba italiană și opt la limba spaniolă.

Evaluarea competențelor se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeași specialitate, din unitatea de învățământ.

Comentează știrea

reprezentant al profesorilor
12 iunie 2017
rugaminte

Poate ne spune si noua Asociatia Elevilor, prin reprezentantii sai, cand este oportuna declansarea grevei! Sa nu murim prosti! Mai precis: este vreodata oportuna???

Pagina a fost generata in 1.071 secunde