Limba română

Bacalaureat 2015, varianta soft: subiecte ușoare și la alegere

526
3
Bacalaureat 2015, varianta soft: subiecte ușoare și la alegere - bacalaureat49-1435600300.jpg

Articole de la același autor

La prima probă scrisă de ieri, de la Bacalaureatul 2015, cea de la limba și literatura română, au absentat 251 de candidați constănțeni și s-a încheiat cu două eliminări, spre deosebire de anul trecut, când s-au înregistrat 14 eliminări.

Dacă în opinia candidaților subiectele nu au fost atât de accesibile pe cât le promitea ministrul Educației, în opinia profesorilor de specialitate subiectele au fost accesibile, chiar destul de ușoare.

Elevii de la profilul Real au avut de rezolvat la subiectul I un text la prima vedere din care să scoată antonime și sinonime, apoi să scrie un text argu-mentativ despre importanța practicării unui sport la orice vârstă și la al treilea subiect să realizeze o caracterizare a unui personaj la alegere din opera lui Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu. "Mai rar li s-a oferit posibilitatea candidaților să opteze între perioada clasică (Ion Creangă), perioada interbelică (George Călinescu) și perioada postbelică (Marin Preda)", a declarat un profesor constănțean.

La profilul Uman au avut mai multe cerințe, pe un text din Mihail Sebastian, "Ultima oră", apoi un text argumentativ despre rolul scriitorului în societate și în cele din urmă relația dintre două perso-naje într-un roman interbelic.

Doi eliminați de la prima probă

La Colegiul Tehnic "Tomis" din Constanța, unde au susținut proba 350 de candidați provenind de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret, Liceul Tehnologic "I.C. Brătianu" Nicolae Bălcescu, Colegiul Agricol Poarta Albă, unul dintre candidați a fost depistat cu telefonul mobil asupra lui, motiv pentru care a fost eliminat din examen. După cum a declarat prof. Daniela Frangopol, președintele comisiei de examen de la Colegiul "Tomis", respectivul candidat provenea de la Colegiul din Poarta Albă și era absolvent al seriei curente. "Afirma că a uitat să predea telefonul și regretă fapta, pentru că nu avea nici cea mai mică intenție să copieze, dar mult prea târziu", a mai spus președintele comisiei. În curtea Colegiului "Tomis" i-am surprins pe colegii lui de clasă povestind că respectivul a dat vina pe ei pentru că nu i-au spus că nu are voie să intre cu telefonul mobil în examen, că "bietul" de el nu ar fi cunoscut această interdicție.

Un alt elev de la Liceul Teoretic Lucian Blaga, din centrul "Lucian Blaga", a fost surprins cu fițuici asupra lui și a fost eliminat.

În conformitate cu Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de  bacalaureat, candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, astăzi absolvenții de liceu susțin proba la Limba și literatura maternă, urmând ca mâine, 1 iulie, să fie susținută proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie.

Examenul național de bacalaureat se încheie vineri, 3 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării. Afișarea rezultatelor va avea loc luni, 6 iulie, până la ora 12, iar depunerea contestațiilor, în aceeași zi, între orele 12 -16. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Comentează știrea

catalin
30 iunie 2015

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email [email protected]

Vio
30 iunie 2015
Afacerea oamenilor cu biblioteca acasa!

Afacerea oamenilor cu biblioteca acasa! Ai acasa o biblioteca pe care o imbogatesti mereu cu noi carti? Atunci aceasta afacere este perfecta pentru tine! Este exact ceea ce ti se potriveste! Iti imbogatesti biblioteca si castigi bani! E asa de simplu! Pentru mai multe detalii, cauta-ma urgent la adresa de email: [email protected]

andreea
1 iulie 2015
Proiect Unic

Toate marile realizări încep prin a stabili ce anume vă doriți cu adevărat – și apoi prin a vă implica, trup și suflet, în obținerea lor. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4742 secunde