Azi se afișează rezultatele la Bac

272
Azi se afișează rezultatele la Bac - aziseafiseaza-1468256091.jpg

Articole de la același autor

După trei săptămâni de examene și emoții ce au atins apogeul odată cu probele scrise, iată că astăzi a venit și mult așteptatul moment al afișării rezultatelor la sesiunea de vară a bacalaureatului 2016.

Depunerea contestațiilor este programată în aceeași zi, între orele 12 și 16, rezultatele finale urmând a fi făcute publice pe 16 iulie.

Reamintim că, vara aceasta, s-au înscris 5.123 de absolvenți ai claselor a XII-a/XIII-a, 4.101 dintre aceștia aparținând seriei curente, iar trei dintre ei au fost eliminați din probele scrise, după ce au fost prinși fie cu telefoanele mobile asupra lor, fie cu fițuici, motiv pentru care au ratat și următoarele două sesiuni de examen.

Absolvenții de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă au susținut probele de evaluare a competențelor, dar au susținut și toate probele scrise, obținând cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut cel puțin media 6 la probele scrise.

Cei care astăzi află că nu au promovat sesiunea de vară mai au o șansă la cea din perioada august-septembrie. Înscrierile se vor putea face între 18 și 22 iulie, iar probele orale se desfășoară între 16 și 19 august. Cele scrise se susțin între 22 și 26 august, iar primele rezultate se vor afișa pe 29 august, cele finale fiind date pe 1 septembrie, după rezolvarea contestațiilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4097 secunde