Autobuzul "Dram Drum" vrea să facă fericiți copiii din 16 localități

181
Autobuzul

Articole de la același autor

Asociația Culturală "Teatrelia", cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, a inițiat un nou proiect care susține învățarea/educarea continuă cu ajutorul culturii și artei, prin joc pentru sute de copii. Ca urmare, autobuzul "Dram Drum", încărcat cu 14 profesori trăzniți, materiale didactice, artă, cultură și multă veselie, va pleca în fiecare dimineață din Constanța către una dintre cele 16 localități - 23 August, Adamclisi, Băneasa, Cogealac, Cumpăna, Limanu, Lipnița, Medgidia, Mereni, Ostrov, Pantelimon, Siliștea, Târgușor, Tortoman, Vulturu, Valu lui Traian, colindând astfel întreg județul, în perioada 4 - 19 august. Plecarea se va face vineri, 4 august, la ora 15.00, din fața Consiliului Județean Constanța, după un superspectacol marca Gașca Zurli, la care sunt invitați toți copiii. Accesul este gratuit.


Scopul acestor activități, au declarat reprezentanții asociației "Teatrelia", este de a reînvăța copiii să se joace și, cu ajutorul jocului, să acumuleze lucruri cât mai utile și educative, să realizeze ce înseamnă să fie creativi și să nu le fie teamă să dea frâu imaginației în cel mai constructiv mod. Pentru a-și atinge acest scop, profesorii trăzniți "predau lecții" sub formă de ateliere deschise și interactive, la o "școală de vară" altfel, unde instrumentele de învățare/educare sunt creativitatea, cultura și arta. 


Astfel, în fiecare zi, toți copiii dintr-o localitate vor lua parte la ateliere creative și recreative gratuite, în care profesorii vor "preda" dansul, teatrul, muzica și pictura, cu toate domeniile adiacente acestora. La rândul lor, copiii pot alege un atelier sau mai multe, după afinități, abilități sau după dorința de învățare: atelierul de tobițe, atelierul de teatru și improvizație teatrală, atelierul de pantomimă, atelierul de teatru de umbre, atelierul de dans și coregrafie, atelierul de mânuire a păpușilor și a marionetelor, atelierul de pictură și desen. 


La finalul zilei, după ce toți copiii au participat la minimum o "lecție", vor intra în programul informal, adică distracție și activități educative pentru toată lumea prezentă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1991 secunde