Au început înscrierile la grădiniță. "Avem locuri pentru toți copiii!"

294
Au început înscrierile la grădiniță.

Articole de la același autor

Grădinițele și-au deschis porțile în week-end pentru a-i ajuta pe părinți să aleagă unde vor să-și înscrie copiii. De ieri, au început să se primească și dosarele pentru cei care intră prima dată la grădiniță. Însă nu au mai fost nici cozi și nici aglomerațiile din alți ani.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța susțin că sunt locuri suficiente pentru toți copiii și se primesc înscrieri chiar și pentru cei care nu au împlinit încă trei ani.

"Avem în jur de 6.000 de locuri în unitățile de învățământ preșcolar din municipiul Constanța. Sunt două etape de înscrieri și noi considerăm că toți copiii își vor găsi un loc în grădiniță. Iar acolo unde rămân locuri disponibile vor fi primiți și cei micuți, cu vârste cuprinse între doi și trei ani", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul pentru învățământ preșcolar, Irinela Nicolae.

Părinții au avut ocazia să vadă grădinițele înainte de perioada de înscrieri, iar cei care doresc le pot vizita și zilele acestea. Fiecare unitate stabilește orarul pentru depunerea dosarelor. Conform Ordinului Minis-terului Educației Naționale și Cercetării Științifice privind Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preșcolar, dosarul trebuie să conțină cererea de înscriere, ade-verințele cu veniturile părinților sau alte acte doveditoare ale veniturilor familiale, pentru grădinițele cu program prelungit și săptămânal, copie după certificatul de naștere al copilului, fișa medicală și avizul epidemiologic, eliberat conform prevederilor legale.

Criterii de departajare pe bază de vârstă

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de cinci ani), grupa mijlocie (copii de patru ani) și grupa mică (copii de trei ani). În baza HG nr. 1252/2012 și în limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între doi și trei ani.

În situația în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, repartizarea copiilor se va face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil.

Pentru asigurarea transparenței procesului de reînscriere/înscriere, conducerile unităților de învățământ preșcolar vor afișa, la vedere, pentru toți cei interesați, următoarele informații: capacitatea instituției (număr de copii pentru care a fost proiectată); numărul de locuri aprobat prin planul de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare); criteriile generale și criteriile specifice pentru înscrierea copiilor; numărul de copii reînscriși/înscriși zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5788 secunde