Atenție, părinți la înscrierea în învățământul primar!

421
1
Atenție, părinți la înscrierea în învățământul primar! - inscriericlasapregatitoare-1365436138.jpg
La finalul primei săptămâni de înscriere în clasa pregătitoare, Ministerul Educației Naționale a centralizat 67.538 (41,6%) de cereri de înscriere în învățământul primar, pentru anul școlar 2013-2014, la nivelul întregii țări. Din totalul acestora, 58.844 sunt solicitări pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 8.694 pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie.

Constanța, pe locul III

După București, cu 7.597 de înscrieri, și Iași, cu 3.303, județul Constanța se situează pe locul III, cu 2.905 înscrieri, dintre care 514 sunt copii care împlinesc vârsta de 6 ani după 1 septembrie 2013.

Din discuția purtată cu prof. Mihaela Anghelescu, inspector școlar învățământ primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, am aflat că din totalul cererilor introduse, au fost validate 2.526 de cereri, o parte din ele, respectiv 165 de cereri fiind introduse online și nevalidate.

Pe această cale, prof. Anghe-lescu le aduce la cunoștință părinților că nu este suficientă doar completarea unei cereri de înscriere online, fiind necesară o depla-sare la secretariatul școlii pentru care s-a aplicat în vede-rea validării solicitării prin semnare. Termenul limită este 22 aprilie, așa încât părinții mai au la dispo-ziție două săptămâni, după această dată fiind programată procesarea cererilor la nivel național, așa încât nimeni nu mai poate interveni pentru vreo schimbare.

De asemenea, am aflat că în această primă etapă, părinții pot opta și pentru o altă școală decât cea de circumscripție, cu condiția ca părinții să nu fi depus dosarul și la o altă unitate de învățământ.

"În cazul în care s-au înscris în prealabil la o altă unitate de învățământ și s-au răzgândit, vor avea surpriza ca aplicația să nu permită introducerea de noi date, recunoscând Codul Numeric Personal al viitorului elev", a mai adăugat același interlocutor.

Așadar, ar fi bine ca părinții să vadă cu propriii ochi că viitorul lor boboc a fost înscris la școala pe care și-au ales-o, pentru a preîntâmpina orice alte discuții care ar putea interveni în următoarele etape.

A doua etapă debutează pe 7 mai cu afișarea locurilor disponibile pe fiecare unitate de învățământ în parte.

Pe 24 mai se încheie înscrierea cu afișarea listelor finale.

Comentează știrea

hermes replica messenger bag
21 noiembrie 2013
hermes replica messenger bag

best replica hermes handbag Stiri Cultură-Educație : Atenție, părinți la înscrierea în învățământul primar! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes replica messenger bag http://www.cnn-speakers.com/hermes-replica-messenger-bag.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2923 secunde