Atenție, elevi! Viață grea în semestrul II: simulări, evaluări, teze, iar evaluări și examene

4871
4
Atenție, elevi! Viață grea  în semestrul II: simulări, evaluări, teze, iar evaluări și examene - fondatentieelevi-1486740947.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă de luni, 13 februarie, elevii se întorc în bănci, cu certitudine gândul le va fi tot la următoarea vacanță, mai ales că, anul acesta, a debutat cu libere unul după altul, iar pentru învățătură s-au mai strecurat câteva ore, cât să se mai încheie niște medii. 


Interesant este că următoarea vacanță, de primăvară, a fost gândită destul de ciudat. Pe 16 aprilie, creștinii sărbătoresc Sfintele Paști, pe 17 aprilie (luni) este liber de la… Guvern, pe 18 aprilie (marți) elevii ar trebui să se întoarcă la școală, ca abia de pe 19 aprilie (miercuri) să fie oficial în vacanță. Cel mai probabil, vor beneficia de o nouă "clemență", primind liber și pe 18 aprilie. 


Dar cum până atunci mai sunt două luni, să revenim la "surprizele" semestrului II. Așadar, luna viitoare, mai precis pe 13 martie, debutează simulările Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului, prima probă programată fiind scrisul la Limba și literatura română atât la clasa a VIII-a, cât și la a XII-a. 


Pe 15 martie are loc proba scrisă la Matematică - la gimnaziu și proba obligatorie a profilului - pentru liceeni. În data de 17 martie, va avea loc ultima simulare scrisă a probei E)d) (bacalaureat) - proba la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a). 


În ultima zi din martie, se vor afișa rezultatele. E bine de știut că modelele de subiecte elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare au fost deja publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.


În schimb, învățătorii se pregătesc pentru faimoasele evaluări naționale, care vor debuta cu clasa a II-a, între 10 și 13 aprilie, când micuții vor da primul lor… examen la Limba română - scris și citit, dar și la matematică. 


La interval de aproape o lună, colegii lor mai mari dintr-a IV-a vor susține examinarea la Limba română (3 mai) și Matematică (4 mai). Ultimii pro-gramați sunt elevii de clasa a VI-a, care vor susține evaluarea națională la Limbă și comunicare pe data de 10 mai, iar la Matematică pe 11 mai. 


Și pentru că tot vorbim de semestrul II în ansamblul lui, reamintim că dacă până acum admiterea la liceu se întindea, cu toate cele trei etape ale sale, până în luna septembrie, din 2017 se va încheia mai repede, respectiv în 21 iulie, pentru că vor fi doar două etape: una computerizată și alta în care se vor analiza cazurile speciale. 


Și ponderea mediei claselor V - VIII în calculul mediei de admitere în învățământul liceal a cunoscut o modificare, ea reprezentând, din 2017, 20% în loc de 25%. 


O altă noutate este eliminarea prevederii potrivit căreia nota finală după contestații la examenele naționale se modifică numai în cazul în care între nota inițială și nota de la contestații există o diferență de minimum 0,5 puncte. 


Despre Bacalaureat, deocamdată, vorba englezului… "No News, Good News!". 


Comentează știrea

un prof
10 februarie 2017
pe 18 e liber

Mai documentati-va inainte... a 3-a zi de Pasti este libera in invatamant, conform Contractului Colectiv de Munca.

costel
11 februarie 2017
Pasti

A doua zi de Pasti e libera, fiind sarbatoare legala, nu e de la Grindeanu (guvern) sau cine va fi atunci PM...

cosmin
11 februarie 2017
simulari evaluari

in vara vor fi simulari de examen evaluate in bani pentru a reusi la liceu adica sa bagi copilul la un anumit profil de care el nu este interest! la fel bac'17 si facultate unde se intra foarte usor!

costica
12 februarie 2017
opinie

Cautam operatori calculator pentru promovarea unui proiect extraordinar. Se lucreaza de acasa full time sau part-time. Beneficii: - instruire gratuita si suport - castiguri in functie de realizari si munca depusa - scrisoare de recomandare pentru cei interesati Cerinte: - cunostinte minime despre navigarea pe internet - cunostinte minime despre pachetul Office (in special Word si Excel) - cunostinte minime de limba engleza - perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou sunt calitatile pe care le cautam la un candidat info la pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4848 secunde