90 de minute fără telefoane mobile

Astăzi, prima zi de examen de BAC

617
Celor 1.579 de candidați constănțeni programați astăzi, începând cu ora 13, să susțină proba D, din cadrul Bacalaureatului 2010, respectiv evaluarea competențelor digitale, le reamintim că nu au voie să pătrundă în sală cu niciun fel de lucrări. Le sunt interzise, pe parcursul celor 90 de minute cât durează proba, manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și telefoanele mobile și orice mijloc electronic de stocare a informației, de calcul sau de comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referi-toare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din concurs a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.
Rezultatul obținut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu. În funcție de punctajul obținut, se va stabili nivelul de competență digitală a candidatului, după cum urmează: utilizator începător (0-25 puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 puncte), utilizator avansat (51-74 puncte) și utilizator experimentat (75-100 puncte). Rezultatele finale se comunică după ultima zi de examen. Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.
Subiectele sunt realizate potrivit programei de bacalaureat elaborate pe baza programei școlare a disciplinei "Tehnologia Informației și a Comunicațiilor", studiată în trunchiul comun, la toate filierele, profilurile si specializările, pe parcursul claselor a IX-a și a X-a de liceu.
La finalul probei, candidații vor furniza comisiei un folder în care vor memora produsele software obținute prin rezolvarea subiectelor propuse, precum și un fișier în care vor nota răspunsuri la eventualele întrebări conținute în subiecte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2686 secunde