Bacalaureat 2012 - Șase eliminați la a doua probă

614
Bacalaureat 2012 - Șase eliminați la a doua probă - bac-1341435908.jpg
Ieri, în cele 21 de centre de examen de bacalaureat din județul Con-stanța s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (proba scrisă). Pentru această probă s-au înscris 6.750 de candidați. 5.663 dintre aceștia au optat pentru disciplina matematică și 1.087 pentru disciplina istorie.

Din datele raportate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, șase candidați au fost eliminați, după cum urmează: un candidat de la Grup Școlar Industrial "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia și unul de la Grupul Școlar "C.A. Rosetti" Constanța, care susțineau proba la disciplina matematică, au fost depistați cu telefonul asupra lor; un candidat de la Colegiul Tehnic Energetic Constanța și doi candidați de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanța, care au ales disciplina istorie, dețineau materiale nepermise, iar un candidat de la Colegiul Tehnic "N. Titulescu" Medgidia (disciplina matematică) a încercat să-și însușească ciorna colegului.

Dacă unii elevi au considerat subiectele de la matematică mai ușoare decât cele de la română, iată care este opinia prof. Alina Dermengiu, inspector matema-tică: "Subiectele primite la matematică de către candidații care au finalizat un profil real - specializarea matematică-informatică, au fost accesibile, după modelul propus de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, din punct de vedere al gradului de dificultate. Au fost sarcini pe care - în mod curent - un profesor le abordează la clasă. Subiectele care au vizat candidații de la profilul real - spe-cializarea științele naturii și pro-

filul tehnic, au respectat programa de examen. Itemii au conținut subpuncte care au necesitat o atenție sporită din partea elevilor, dar care se regăsesc - din punct de vedere al conținutului - în activitatea de la clasă. Structura subiectelor a fost aceeași cu cea a itemilor de la profilul real".

În ceea ce privește subiectele de la istorie, prof. Petre Purcărea, inspector de specialitate, a declarat: "Structura variantei extrase este formată din trei subiecte, fiecăruia fiindu-i acordate câte 30 de puncte. Subiectele I și II sunt reprezentate de doi itemi semiobiectivi, de tip întrebare structurată, având ca material suport surse istorice. Subiectul al III-lea este un item subiectiv, de tip eseu structurat. Sunt itemi care au solicitat o atenție sporită din partea candidaților. Acestea nu au creat dificultăți elevilor, bineînțeles celor care au conștientizat cât de serios este acest examen".

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului sau specializării, va avea loc vineri, 6 iulie, duminică, 8 iulie, urmând a fi afișate primele rezultate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5829 secunde