Artistul plastic Gili Mocanu expune la Muzeul de Artă

265
1
Artistul plastic  Gili Mocanu  expune  la Muzeul  de Artă - expozitiegilimocanu-1502114113.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă va găzdui începând de mâine și până la data de 5 septembrie expoziția poetului și artistului plastic Gili Mocanu. Conform celor spuse de colegii săi de breaslă, fiecare artist are în spatele ochiului o paideumă proprie care-i structurează stilul.

"Este vorba de o imagine formativă, o atmosferă a matriciei existențiale. Pentru Gili, acest peisaj determinant este cel marin. O simplă împărțire între deschis-sus și închis-jos plus linia dreaptă ca cezură. Este locul în care reveria filosofică devine cu putință, unde omul renunță la bagajele vieții, este priveliștea în fața căreia se instaurează în suflet sublimul ca un vierme în carnea putredă. În fața mării nedefinite poți dezvolta o ontologie a elementelor, aici cel puțin două ți se înfățișează în toată splendoarea - apa și aerul. Tot aici poți găsi o cheie pentru orice cifru existențial hiperartificial urban. Deși mocan prin strămoși, Gili a renunțat la spațiul ondulatoriu valah pentru linia dreaptă. Păstrează fatalismul cald-amar românesc și-l aduce la mare, acolo unde poate da și răspunsuri, nu doar determina sinucideri mioritice", au declarat colegii săi.

Despre artistul plastic Gili Mocanu se știe că acesta a absolvit Universitatea Națională de Arte București în anul1999 și a obținut masteratul în 2000 cu expoziția "Gili a murit". La acest moment, el este considerat unul dintre cei mai promițători și influenți artiști contemporani români.

Comentează știrea

un oaspete
8 august 2017
de ce adică vrei să te prostești

..."se instaurează în suflet sublimul ca un vierme în carnea putredă"... ai zi zău, pe cuvântul tău! Și vrei să vină lumea să vadă sau să întrebe de tine și de ce ai scris așa!?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5828 secunde