Constănțenii experimentează întoarcerea în timp

"Artă și ceremonial la mesele regale"

196

Articole de la același autor

Începând de astăzi și până pe 28 decembrie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va găzdui o expoziție-eveniment, menită să omagieze 150 de ani de la aducerea pe tronul României a regelui Carol I și 135 de la Proclamarea Regatului.

Vernisajul are loc astăzi, la ora 12.30, și va fi prefațat de prezentarea albumului "Regalitatea și marea", semnat de Doina Păuleanu.

Intitulată sugestiv "Artă și ceremonial la mesele regale", expoziția, realizată în parteneriat cu Muzeul Național Peleș și cu sprijinul financiar al Fundației Pontul Euxin, îi va permite vizitatorului să pătrundă în atmosfera specifică unei zile petrecute la Curtea Regală a României.

"Tematica aleasă este una spectaculoasă, fiind prezentate piese deosebite prin valoarea lor artistică, ce alcătuiau un veritabil ceremonial al servirii meselor. Serviciile de masă din porțelan, alături de tacâmuri de argint și pahare de cristal, așezate pe garniturile de mobilier ce completau decorul saloanelor Palatului Peleș, refac atmosfera de altădată, plină de fast, a curților regale. Piesele fac parte din colecții de artă decorativă, realizate de artiști orfevrieri, sticlari, ceramiști și ebeniști de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea", spun organizatorii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5209 secunde