Arhitectul Cazinoului din Mamaia, evocat la Constanța

294
2
Arhitectul Cazinoului din Mamaia, evocat la Constanța - arhitectulcazinoului-1410279898.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, la ora 15, la Muzeul de Artă din Constanța, va avea loc vernisajul expoziției "Constanța - clădiri de patrimoniu semnate de arh. Victor Ștephănescu", eveniment organizat de Ordinul Arhitecților din România - Filiala Dobrogea.

Arh. Victor Ștephănescu (1876-1950) a fost unul dintre marii arhitecți români care au profesat în prima jumătate a secolului XX, cunoscut pentru multe lucrări importante atât în București, cât și în țară.

Este autorul mai multor clădiri din Constanța, unele fiind astăzi monumente istorice, incluse în patrimoniul național. Este vorba despre Moscheea Carol I, Palatul Comunal (azi Muzeul de Istorie Națională și Arheologie), Casa Pariano (azi Muzeul "Ion Jalea"), Casa Cănănău (fostul sediu al Consulatului Chinez), Casa Ecsarhu (azi dispărută), a doua clădire a Cuibului Reginei de pe digul din nord (dispărută), sediul Bursei Noi din Port, sediul Pompierilor din port, Vila Luceafărul, Vila Pretorian (dispărută) și Cazinoul din Mamaia. Tot el s-a ocupat de sistematizarea Pieței Ovidiu.

A colaborat, de asemenea, la extinderea cu noi funcțiuni ale Cazinoului din Constanța, realizat de arh. Daniel Renard. El proiectează noi spații la subsol, parter și etaj. 

Comentează știrea

geo
10 septembrie 2014
arhitectii Constantei

Foarte slab pregatiti

ath
10 septembrie 2014
Vesnica pomenire

Toata lumea tace in afara de "Filiala Dobrogea" care mai face cate o pomana la 40 de zile.Raposatul Cazinou din Mamaia primeste o coliva de la arhitectii dobrogeni.Vesnica pomenire ! Domnilor arhitecti,daca nu dati cate o masa calda pentru sarmanii Constantei,sa stiti ca nu ne intereseaza vernisajul.In 2010 Cazinoul din Constanta a fost pomenit si el la 100 de ani.Asta este rezultatul politizarii institutiilor statului si al excesului de putere practicat de neobolsevici.Nimeni nu are curajul sa se ia la tranta cu Sfinxul. Se tem de blesteme politice.Pe vremea lui Ceausecu toti intelectualii din Romania se temeau de securisti.ACUM CINE VA OPRESTE ? Patronul Sfintei Mediocritati !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5858 secunde