Arhiepiscopul Tomisului: "Preotul Valeriu Roman s-a spovedit și poate sluji în continuare"

2314
13
Pe fondul tot mai deselor apariții, pe toate canalele media, deloc onorante, ale preoților constănțeni, enoriașii nu se mai sfiesc să comenteze sau chiar să sune la redacție, pentru a ne aduce la cunoștință aspecte având ca subiect preoții constănțeni.

Spre exemplu, ieri, am fost informați că "vestitul preot alcoolic" Valeriu Roman a slujit chiar în noaptea de Înviere la biserica "Adormirea Maicii Domnului 2", de pe b-dul Tomis, cu toate că a fost suspendat din funcție de Arhiepiscopia Tomisului.

Faptele "de arme" ale preoților constănțeni

Zilele trecute, judecătorii din Vaslui l-au condamnat la patru ani de închisoare pe preotul constănțean Gabriel Bucică, pentru trafic de droguri, iar Curtea de Apel Constanța a acceptat condamnarea la 10 luni de închisoare a preotului Ion Manta. Preot în satul Arsa, comuna Albești, acesta din urmă fusese depistat în noiembrie 2011 la volanul unei mașini cu care circula prin Mangalia, în avansată stare de ebrietate.

Din cauza aceleiași ebrietăți, preotul constănțean Valeriu Roman are dosar penal pentru că a provocat un grav accident în lanț, pe Bulevardul 1 Mai din Constanța, care a dus la rănirea a doi copii.

Dacă în cazul preotului Ion Manta încă se strâng probe la dosar pentru deferirea sa Consistoriului Eparhial, în urma accidentului și modului în care s-a comportat preotul Valeriu Roman, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului a decis suspendarea lui din calitatea de preot slujitor și din funcția de consilier cultural pe care o avea în cadrul instituției.

"A îndeplinit canoanele impuse"

Contactat ieri, pentru a-i aduce la cunoștință afirmațiile enoriașilor cu privire la părintele Valeriu Roman, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat pentru "Cuget Liber" că acesta s-a spovedit după ce a îndeplinit toate canoanele impuse de Biserică, așa încât a fost repus în drepturi și poate sluji în continuare.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Constantean
14 mai 2013
Comentariu

Din partea noastra a tuturor, un cordial si mai ales sanatos: Huooooooooooooo! Rusine! Propun preotilor din Constanta sa procedeze la fel. Ce usor...Spovedanie "sincera" si apoi gata! Ma intreb oare ce curaj mai are sa apara in fata oamenilor? Cu ce tupeu ii mai poate invata ceva crestinesc? Dar deh! Daca Valerica Pipota Mare este simpatic!!! Gresec eu. A fost beat ne natural. RUSINE!

x
14 mai 2013
corect

Afaceristi nu preoti !! Exemple cu duiumul ...

Maria
14 mai 2013
RUSINE TEODOSIE

"Spovedania" cat a fost daca nu sunt indiscreta?

corect
14 mai 2013
preoti

nu e corect ca preotii tineri sa slujeasca in amarate de sate iar preotii betivi la orase. preotesele tinere sufera prin satuce uitate de lume, nu mai e ca pe vremuri cand se stabileau acolo..acum vor si spera sa plece cat mai curand din infernul necivilizatiei care domneste la sate (nespalati, nepoliticosi, puturosi etc)...Preainaltul ar tb sa faca putina dreptate! Sa il puna pe betivu' din Tomis 2 sa se duca la un sat, s-ar potrivi cu betivii de acolo...:))

irinuca
14 mai 2013
piatra...

Cine se crede fara de pacat, sa arunce primul piatra! Sa nu uitam ca si preotii sunt si ei oameni, deci supusi greselilor si pacatului, chiar mai ispititi decat mirenii de rand. Daca a gresit in fata legii, o sa plateasca conform legii. Daca, insa, a cazut in pacatul betiei, cu vointa, rugaciune, post, canon, poate fi slujitor al Bisericii in continuare. Cei care va dati cu parerea, inainte sa judecati si sa osanditi, cititi si mai mergeti si pe la Biserica. Dumnezeu este rabdator cu noi toti si oricat am gresi, daca ne caim si ne intoarcem la credinta, daca alegem smerenia, cinstea, milostenia, calea Domnului, vom fi mantuiti. Asa si preotii... Si ei poate pacatuiesc, poate gresesc, poate cad intr-un viciu...dar nu avem dreptul sa-i judecam. JUDECATORUL nostru al tuturor este UNUL si numai Acela ne va judeca pe toti!

europeanu
14 mai 2013
@irinuca

eu arunc primul piatra si te rog sa ma crezi ca-l nimeresc direct pe spagoveanu.Popa ala care ia spaga !!!

Miruna
14 mai 2013
teodosnicul spagoveanu e prieten bun cu primarul saltimbanc mazare..enough said

hehe..cine se e aseamana se aduna..la ce va asteptati decat la un ''arhiereu''si''fatza bisericeasca'' fara rusine si bun simt daca e prietenul; cel mai bun al pastaii?de altfel pot sa va asigur din surse sigure ca arhiepiscopia nu face absolut nimic pt saraci si persoane neajutoriate,bolnaeve si handicapati desi aduna tone de bani de ani de zile(si din spagile date de preoti necinstiti,alcoolici si imorali ca acesta ,probabil)

crestin
14 mai 2013
ce mizerie!

Cam cat a fost "spovedania"mai Spagoveanule? Nu v-ar fi rusine si teama de plata divina pentru curvasaria si miseliile voastre! Arza-te-ar focul de spurcat!

Marius
14 mai 2013
Nu judecati!

Cine doreste preoti buni, sa-si educe copii crestineste!

ConstantaRo
14 mai 2013
IPS Porcu

http://constanta.ro/de-ce-si-a-schimbat-ips-teodosie-de-doua-ori-numele/

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3306 secunde