Aniversare cu record de olimpici naționali și internaționali la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"

2723
1

Articole de la același autor

Colegiul constănțean a împlinit 121 de ani de activitate și a sărbătorit cu o pleiadă de manifestări artistice și concursuri • Peste 300 de oaspeți din țară și din străinătate au participat la activitățile aniversare 




De 121 de ani, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" scrie istorie la malul mării. De 121 de ani, duce educația la rang de performanță și dă României oameni de valoare. Zilele acestea, colegiul constănțean, renumit atât în țară, cât și peste hotare, este în sărbătoare. Peste o mie de elevi și profesori îi cinstesc venerabila vârstă, alături de sute de oaspeți din țară și din străinătate. 




Conducerea colegiului a pregătit o săptămână întreagă de evenimente și activități prin care celebrează împlinirea a 121 de ani de la înființare. Însă aniversarea este una specială, pentru că marchează un nou record de număr de mirciști calificați la olimpiade și concursuri naționale și internaționale. 




"Este un moment aparte și este legat de faptul că avem numărul cel mai mare de participanți la olimpiadele naționale și calificați la internaționale din istoria colegiului. Avem, anul acesta, 68 de elevi care ne reprezintă la olimpiadele naționale și nouă elevi calificați în loturile naționale pentru competițiile peste hotare. Avem trei olimpici la chimie, Paul Haidu Gerea, Hakan Calila și Dan Neagoe, doi la astronomie, Robert Pășcălău și George Prodan, unul la informatică, George Chichirim, unul la fizică, Răzvan Ursu, unul la matematică, Mihai Iliant, și unul la științe, Răzvan Efrim", ne-a declarat directorul colegiului, prof. Vasile Nicoară. 




Pe lângă aceste rezultate deosebite, curg premiile și la alte diferite concursuri naționale și internaționale. Numai în ultimele săptămâni, mirciștii au adus la Constanța medalii din Italia, Germania și Macedonia. Iar multe competiții importante de-abia acum urmează. 


"Aplauze" - Festival internațional de teatru pentru elevi 


Sărbătoarea prilejuită de aniversarea specială a început încă de luni, la Colegiul "Mircea", când peste 120 de elevi din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Turcia și România s-au reunit pentru a participa la Festivalul internațional de teatru "Aplauze". Pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" au urcat trupele din concurs, dar și studenții din cadrul Facultății de Teatru a Universității "Ovidius". În concurs, au evoluat trupa "Thalia" de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța, trupa "MDT" de la Colegiul Național "G. Munteanu" din Brăila, trupa "Protheus" de la Colegiul Economic-Administrativ Iași, trupa "Grammar School", "Isidora Sekulic" Novi Sad, Serbia, trupa "Shakespeare" de la Colegiul Național "I.L. Caragiale" București, trupa "Step by Step" de la "P.R. Slaveikov" Highschool Dobrich, Bulgaria, "Trupa fără nume" de la Colegiul "Spiru Haret" Tulcea, elevii Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Chișinău, trupa "Thalia" de la Colegiul Tehnic Electronică și Telecomunicații "Gh. Mârzescu" din Iași, trupa "Arthesium" de la Liceul Teoretic "Hyperion" din București, trupa "În dulcele stil clasic" de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța și trupa "Noi" de la CNMB Constanța. 




Juriul este format din prof. Daniela Vițcu Hanțiu, decanul Facultății de Arte din cadrul Universității "Ovidius", prof. Ramona Iacov, de la Facultatea de Arte a Universității "Hyperion" din București, și Bogdan Caragea, actor și director de scenă la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța. Cele mai bune trupe și cei mai buni actori vor primi, astăzi, trofee și plachete, în cadrul festivității de premiere, programată între orele 10 și 11.30. 




De-a lungul celor două zile de festival, tinerii aspiranți actori au avut ocazia să participe la ateliere de lucru cu traineri profesioniști din București și Constanța. Marian Adochiței, Lana Moscaliuc și Daniel Nițoi i-au deprins pe elevi cu "arta actorului", Cristian Osoloș i-a învățat cum e cu mișcarea de scenă și dansul, iar Dumitru Viziteu le-a arătat ce înseamnă "lupte de scenă". 




"Tinerii și Europa" 


Deși au avut multe activități organizate de gazde, iar voluntarii "mirciști" i-au dus la toate obiectivele turistice importante din oraș, oaspeții au participat și la seminarul "Tinerii și Europa", organizat de Fundația "Alumni" a liceului. Aceștia au discutat despre cetățenia europeană, drepturile și obligațiile cetățenilor europeni, precum și despre valorile culturii regionale în Europa. 
Dezbaterile și workshop-urile au fost susținute de formatorii fundației "Alumni", Florentina Gheorghe, Andaluzia Arif, Bianca Matei, Loredana Tănase și Vasile Nicoară. 




Activități în laboratorul Samsung 


Mâine, de la ora 11, Alexandru Mironov și alți invitați de la revista "Știință și tehnică" se vor alătura reprezentanților Samsung, care vor face o demonstrație de activități pentru platforma educațională online, chiar în laboratorul echipat de Samsung. De asemenea, va avea loc o instruire a profesorilor care lucrează cu echipamentele din acest laborator.


Concurs național de matematică și istoria matematicii 


Peste 120 de elevi și profesori din țară sunt așteptați, începând de mâine, să sosească la Constanța, unde vor participa la concursul național de matematică și istoria matematicii "N.N. Mihăileanu". 




"Ajunsă la cea de-a XVIII-a ediție, competiția este cuprinsă în Calendarul Activităților Educaționale Naționale și este privită cu mare interes de elevi și profesori. N.N. Mihăileanu este fost elev al liceului nostru și unul din marii matematicieni ai României. El a realizat și o istorie a matematicii, tocmai de aceea, la finele concursului, participanții vor avea ocazia să asiste la o conferință despre istoria acestei materii minuntate, bazată pe lucrări ale lui N.N. Mihăileanu", ne-a declarat directorul CNMB, Vasile Nicoară. 


Comentează știrea

Cineva uitat de Colegiul Mircea cel Batran
24 mai 2017
La multi ani Mircea cel batran

La multi ani Colegiule! Prin elevii si profesorii tai, cinstesti Constanta. La multi ani si tuturor celor care au pus umarul, de-a lungul vremii la cresterea unitatii de invatamant. Probabil ca sunt prea multi si nu au fost invitati pentru ca ar fi ocupat locurile oficialitatilor... Asemeni mine, cu siguranta si altii dintre cei care nu vor fi acolo la moment sarbatoresc, desi asa s-ar fi cuvenit, se bucura de rezultatele si procuparile elevilor indrumati de unii profesori.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2173 secunde