Aniversare: 108 ani de la inaugurarea Stațiunii Mamaia

559
Aniversare: 108 ani de la inaugurarea Stațiunii Mamaia - 108-1407777213.jpg

Articole recomandate

Mâine, de la ora 13, Galeria Subacvatică de Artă Aqua Magic e Wild Art, din incinta parcului Aqua Magic, Mamaia, va găzdui evenimentul "108 ani de la inaugurarea Stațiunii Mamaia".

Evenimentul va fi marcat de o expoziție inedită de costume de baie de epocă, imagini preluate din Arhivele Naționale, Direcția Constanța, prin bunăvoința directorului Virgil Coman, care va vorbi despre însemnătatea stațiunii Mamaia de-a lungul timpului, turism la Marea Neagră și moda costumelor de baie. O mare parte din fotografiile preluate din arhive aparțin familiei binecunoscutului I.N. Roman, fotografii realizate în diverse locuri de pe litoralul românesc și care exemplifică moda timpurilor respective.

"Din vara anului 1906, turismul românesc avea să devină mai strălucitor, prin apariția unei perle pe litoralul românesc al Mării Negre. Datorăm acest fapt nimeni altuia decât primarului Ion Bă-nescu, cel care a conștientizat că frumusețile acestor locuri, odată puse în valoare, pot aduce beneficii nu numai Constanței, ci și întregii țări. Prin urmare, construirea unor băi la Mamaia care să poată fi frecventate de turiști a devenit o realitate în sezonul estival 1906, fapt demonstrat și de mărturiile documentare păstrate în arhivele constănțene. Lucrările de cons-trucție ale acestui edificiu s-au ridicat la suma de 105380,13 lei, recepția și încheierea procesului-verbal de predare-primire dintre Primăria Constanța și antrepre-noarea Ecaterina D. Nicolaescu realizându-se la data de 1 iulie 1906", a spus Virgil Coman.

Momentul surpriză al eveni-mentului îl constituie prezentarea câtorva costume de baie de epocă, special create pentru "108 ani de la inaugurarea Stațiunii Mamaia" de designerul clujean Alex Moldovan, de la Glam’or Boutique.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4332 secunde