Recunoaștere internațională pentru un cadru didactic de la UMC

Alexandru Micu, super-specializare la yachting

501
Alexandru Micu, super-specializare la yachting - alex-1478190044.jpg

Articole recomandate

La sfârșitul lunii octombrie, un cadru didactic al Universității Maritime din Constanța a devenit singurul instructor din România recunoscut internațional pentru formarea și coordonarea specialiștilor din domeniul yachtingului românesc.

Lector univ. dr. Alexandru Micu, cadru didactic al Facultății de Navigație și Transport Naval, a participat, în perioada 5 septembrie - 21 octombrie, la o serie de cursuri de specializare, ca beneficiar al unei burse oferite de Comitetul Olimpic Internațional și Federația Internațională de Yachting - World Sailing.

În acest an, cei șase câștigători ai bursei internaționale au provenit din România, Ucraina, Republica Dominicană, Japonia, Fiji și Myanmar. Alexandru Micu nu s-a aflat la prima nominalizare pentru această prestigioasă bursă, fiind selectat și în anul 2012 de către Emrah Surmen, expertul regional pentru Europa/Asia. În 2016, s-a clasat pe prima poziție în rândul candidaților din România și a fost desemnat bene-ficiar al bursei acordate de Comitetul Olimpic Internațional și Federația Internațională de Yachting de către expertul olandez Christoffel van Hees.

Timp de șapte săptămâni, lector univ. dr. Alexandru Micu a participat la cursuri de perfecționare a experților internaționali de yachting, orientate pe două direcții: formarea specialiștilor din domeniul yachtingului la nivel național (National Senior Coach Developer) și managementul activităților sportive de yachting. Pe parcursul stagiului de pregătire, s-au folosit toate tipurile de ambarcațiuni cu vele, precum și simulatoare de navigație de ultimă generație.

O secțiune importantă a acestui stagiu de pregătire a vizat manevrarea ambarcațiunilor cu motor în vederea garantării siguranței în activitatea de yachting. Cursurile s-au desfășurat la sediul Fede-rației Internaționale de Yachting din Southampton, la Weymouth and Portland Sailing Academy și în Isle of Wight la sediul UKSA (United Kingdom Sailing Academy).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Vernisaj expozițional, la UMC
Pagina a fost generata in 0.3798 secunde