Admitere la liceu 2017. Cine sunt fruntașii și unde s-a intrat cu medie de 2

1176
2
Admitere la liceu 2017. Cine sunt fruntașii și unde s-a intrat cu medie de 2 - fotofondadmitereliceu-1499875334.jpg

Articole de la același autor

O zi întreagă i-a ținut Ministerul Educației în tensiune pe absolvenții de clasa a VIII-a până a afișat repartizarea computerizată pe locurile la licee. Rezultatele au fost publicate abia după ora 16.00, după ce site-ul a picat de câteva ori, amplificând nerăbdarea viitorilor liceeni și a părinților acestora. 


Surprizele nu au fost foarte mari la repartizare, cei mai buni elevi fiind împărțiți aproape frățește între Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și Liceul Teoretic "Ovidius". Doi din cei patru premianți cu media 10 au optat pentru Colegiul "Mircea", unul a mers la Liceul "Ovidius" și unul a rămas în localitatea de domiciliu, Medgidia, la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu". 


Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" rămâne pe primul loc la nivel județean în topul specializărilor ordonate după ultima medie. Astfel, la specializarea matematică - informatică, bilingv engleză, ultima medie de intrare a fost 9,88, iar la specializările științe ale naturii, bilingv engleză, și matematică - informatică, bilingv germană, ultima medie a fost 9,74. Urmează specializarea matematică - informatică, științe ale naturii și științe ale naturii germană intensiv, cu mediile 9,68, 9,66, respectiv 9,65. 


Abia apoi vine Liceul Teoretic "Ovidius" cu specializarea matematică - informatică, bilingv engleză, cu ultima medie 9,61, urmată de specializările științe sociale și științe ale naturii, bilingv franceză, tot de la "Mircea", cu 9,57, respectiv 9,54. Ultima medie de intrare la "Ovidius" a fost 9,26, la specializarea științe ale naturii bilingv franceză. 


La Liceul "Traian", ultima medie de intrare la matematică - informatică a fost 9,43, iar la filologie 9,19. Tot 9,19 a fost ultima medie la matematică - informatică la Colegiul Național "Mihai Eminescu", după care, la științe ale naturii a fost 9,05, la filologie 8,98 și la științe sociale 8,92. În top se află și Colegiul Teoretic "Callatis" Mangalia, unde ultima medie de intrare la specializarea matematică - informatică a fost 8,96. 


"Mircea", pe locul al doilea al celor mai bune licee din țară 


Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" rămâne în topul celor mai mari medii de admitere. 
Astfel, conform statisticii Ministerului Educației, la specializarea matematică - informatică, cea mai mare ultimă medie de intrare a fost la Colegiul Național "Sfântul Sava" din București - 9,93, pe locul al doilea situându-se Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" cu 9,88, iar pe locul al treilea Colegiul Național "B. P. Hașdeu" din Buzău, cu 9,87. Liceul Teoretic "Ovidius" se situează pe ultimul loc în top 50 al mediilor de intrare, cu media 9,61.


La specializarea științe ale naturii, tot Colegiul "Sfântul Sava" este pe locul întâi, cu ultima medie de intrare 9,91, "Mircea" ocupând un onorabil loc 5, cu media 9,74 la bilingv engleză. De altfel, colegiul constănțean figurează, în topul 50 național al ultimelor note de intrare, pe locurile al treilea, al 13-lea, al 14-lea, al 37-lea și al 38-lea. 


Liceeni de media 2 


La polul opus, ultima medie de intrare la un liceu din municipiul Constanța a fost înregistrată la Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti", la specializarea Electric, și a fost 2,71. La Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", la mecanică, s-a intrat cu 2,73, iar la Colegiul Tehnic "Tomis", ultima medie a fost 2,76, la specializarea Construcții, instalații și lucrări publice. 


De asemenea, ultima medie de intrare la Colegiul Tehnic Energetic a fost 3,10, la specializarea electric. 


24 de elevi au rămas nerepartizați la admiterea la liceu 


22 de elevi din județul Constanța, un elev din Tulcea și unul din Brăila au rămas nerepartizați la admiterea la liceu. Doi absolvenți au media peste 8,00, șase au media peste 7,00, unul are media 6,23, patru au peste 5 și restul sub 5. Aceștia nu au completat corect fișa de opțiuni și vor mai putea să se înscrie pentru cea de-a doua etapă a repartizării computerizate.


Comentează știrea

fost elev
13 iulie 2017
incredibil

Ce a ajuns energeticul ,ce liceu era !

parinte
27 iulie 2017
Ne mai miram ca prostii!

Si pe aia de 2 si 3 trebuie sa-i faca sa ia Bacul?!?! De aia se duc liceele de rapa, ca se admite intrarea la liceu cu astfel de note!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4211 secunde