Schimb reciproc avantajos la Teatrul de Stat

Actorii constănțeni joacă la București, iar cei din Capitală vin la mare

218
Actorii constănțeni joacă la București, iar cei din Capitală vin la mare - fondactoriiconstanteni-1476450306.jpg

Articole de la același autor

Parte a stagiunii de toamnă, deplasarea în acest week-end la București a actorilor constănțeni de la Teatrul de Stat, cu prilejul participării la Festivalul Internațional - Fest(IN) pe Bulevard, cu spectacolul "Uciderea lui Gonzago", prilejuiește constănțenilor întâlnirea cu actorii din Capitală.

Așadar, sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19, protagonistul celei mai recente premiere constănțene "Ursul" - Marius Bodochi, va reveni de data aceasta însoțit de colega lui Anca Sigartău, pentru a susține un alt gen de reprezentație.

Este vorba despre spectacolul "De la om la om", un recital al celor doi cunoscuți actori, care vor interpreta texte de Vasile Alecsandri, La Fontaine, William Shakespeare, Mihai Eminescu, Tennessee Williams, Cesare Pascarella, Jorge Luis Borges, Adrian Păunescu, Carlos de Andrade și Roberto Sanesi.

Constănțenii care vor alege să petreacă seara în compania celor doi cunoscuți actori vor avea parte de un recital ambientat cu muzică originală, compusă și interpretată live de Anca Sigartău.

Prețul unui bilet este 30 lei.

v v v

Duminică, 16 octombrie, tot de la ora 19, e rândul actorilor Teatrului de Artă București să destindă spectatorii constănțeni cu piesa de debut a dramaturgului și regizorului german Nis-Momme Stockmann (1981), autor de piese de teatru, spectacole de radio, eseuri și poezii, care predă dramaturgie la Universitatea de Arte din Zurich.

Este vorba despre piesa "Omul care mânca lumea", în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, desemnată în 2010 una dintre cele mai bune piese de teatru din Europa de către European Theatre Conventin.

Textul piesei este plin de aluzii la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor, prin povestea unui bărbat falit, presat de angajator, motiv pentru care încearcă să devină free-lancer. Un joc psihologic, despre care și actorii spun că i-a făcut să se întrebe: "Tu în ce stadiu ești acum, tu nu crezi că te-ai transformat?".

În distribuție actorii: Șerban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu, Alex Călin și Liviu Chișu. Muzica este semnată de Alexandru Suciu.

Prețul unui bilet este tot 30 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Spectacole pentru cei mici
Sâmbătă, 01 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Spectacole pe alese pentru constănțeni
Pagina a fost generata in 1.3983 secunde