Abuzuri reclamate în învățământul constănțean

6123
10
Abuzuri reclamate  în învățământul constănțean - ceabuzurireclama-1416149589.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul învățământului constănțean a decis să facă publice situațiile nefirești care s-au petrecut în anul școlar trecut, în speranța că nu se vor mai repeta și în anul școlar 2014-2015.

Prof. Mitică Iosif, președinte SLSIP Constanța, afirmă că "au existat situații nefirești care au afectat viața personală și activitatea profesională a întregului personal didactic implicat în desfășurarea examenelor de evaluare națională" și supune atenției președintelui FSLI, Simion Hăncescu, câteva aspecte sesizate prin memorii.

De exemplu, perso-nalul didactic nu a fost degrevat de celelalte activități zilnice, și așa împovărătoare, ajungându-se în multe cazuri la afectarea tuturor activităților școlare din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, dar nici nu a fost remunerat pentru munca suplimentară impusă de calitatea de membru al comisiilor de organizare și desfășurare a examenelor. "A impus prezența în școli a membrilor comisiei încă de la ora 5 a.m., fără a ține cont de faptul că unii membri ai acestor comisii erau obligați să facă naveta, iar mijloacele de transport în comun își începeau programul abia la ora 6 a.m. În unele cazuri, cadrele didactice care au avut calitatea de evaluatori au fost obligate să facă naveta în alte centre de evaluare, plătind din bugetul propriu contravaloarea navetei", mai arată prof. Iosif. Mai mult decât atât, evaluarea la proba Limbă și comunicare pentru clasa a VI-a s-a desfășurat chiar de Ziua Învățătorului, pe data de 5 iunie, "obligându-i pe mulți dintre colegii noștri să presteze activități specifice contractului individual de muncă și ale fișei postului, deși, potrivit Legii nr. 289 din 29 octombrie 2007, privind instituirea Zilei Învățătorului, în această zi, an de an, ar trebui organizate manifestări festive educaționale, cu caracter național, apolitic și cultural, în toate unitățile de învățământ de stat, particulare și confesionale din sistemul românesc, prilej cu care Ministerul Educației Naționale și alte instituții abilitate ale statului ar trebui să acorde premii, distincții, medalii și titluri onorifice cadrelor didactice și elevilor, pentru merite deosebite", se mai arată în scrisoarea adresată FSLI.

Am mai aflat că testele pentru clasa a II-a, proba Scris-Citit-Limba Română, au fost elaborate și aplicate eronat, raportate la complexitatea lor, la nivelul dezvoltării psiho-somatice, iar timpul de lucru pe care l-au avut la dispoziție elevii și momentul administrării, 2 iunie, adică imediat după sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului, a fost unul greșit.

"Acestea sunt principalele motive pentru care, în numele colegilor noștri, membri de sindicat, vă rog, domnule președinte, să interveniți pe lângă factorii de decizie din Guvernul României, din Ministerul Educației Naționale, pentru a evita repetarea acestor situații nefirești, abuzive în anul școlar 2014-2015 și în anii școlari care vor urma", se afirmă în încheierea scrisorii.

Comentează știrea

Halmyris
17 noiembrie 2014
Abuzuri si functii

Cel mai mare abuz in invatamantul constantean , este PREZENȚA in fruntea inspectoratului , a unui golan si derbedeu, RĂDUCU POPESCU . Vom scăpa in cel mai scurt timp de gasca de incompetenți și spăgari :Răducu Popescu , Iris Sarchezian ,Bucovală Zoe , Daniela Bălănescu ,Nițu Alina , Dragomir Anca ,Codreanu Alina . De fapt ...toți. Ar fi bine să-și dea demisia și acoliții lor , directorii de scoli : cea mai proastă si incompetentă directoare ,Stan Mihaela , prietena ei , Nițu Claudia ,escrocul de la Palatul Copiilor ,prostul de la Kogalniceanu , și toți proștii numiți politic. La coșul de gunoi al istoriei , cu ei !

Marian
17 noiembrie 2014
Nu va luati de toti

Da' cu ala de la palatul copiilor ce aveti ? a taiat copacii uscati, nu mai sunt asa multi caini, nu mai poarta nici cercel.. Lasati omul in pace, ca are multa treaba de facut !

parinte
17 noiembrie 2014
Kogalniceanu

Jos cu INCOMPETENTII de la Kogalniceanu!!!!!!Cea mai proasta echipa!Sa isi dea demisia cat mai repede ca nu au facut nimic!Nu va pasa de copii nostri care sunt batuti in scoala?De mizeria din scoala?DEMISIA HOTILOR!Ne ia statul 3 miliarde ca nu vreti sa ii cheltuiti!

profesor
17 noiembrie 2014
nu sunteti buni de nimic

Stimati colegi sefi ai SLSIP ce ati facut concret in ultimii 10 ani pentru colegii D-voastra umiliti, batjocoriti, indepartati, refuzati de parinti, de sistem, de ministri, de inspectorat etc? NIMIC, nu ati facut NIMIC! V-ati urmarit numai interesele personale, ati pupat talpile jegooase ale politicului, ati avut o atitudine nedemn de umila fata de autoritatile locale. In loc sa-i uniti pe profesori, i-ati dezbinat mai mult, i-ati izolat mai mult in societatea romaneasca! Si, dintotdeauna, v-au salivat falcile cand i-ati pupat in dos pe toti ISG indiferent cine au fost acestia. Poate ca schimbarea care a avut loc ieri va va face sa reflectati mai mult asupra menirii pe care o aveti si, daca mai aveti putin bun-simt, ar fi cazul sa plecati!

alt parinte din MKog
17 noiembrie 2014
Suntem niste lasi

Fac parte dintr-un numar mare de parinti din Kogalniceanu care ne-am dat seama cat valoreaza fosta adjuncta, Floriana Petre, abia dupa ce nu a mai fost pe functia. De fapt, un an scolar intreg, EA a fost adevaratul director plin al scolii pentru ca ea a rezolvat marea majoritate a problemelor vazute sau nevazute. In schimb, in toamna, pesedistul Popescu ne-a facut o mare si neplacuta supriza: a demis-o pe makidoanca iar langa nulitatea ramasa pe functie a adaugat inca o nulitate de data asta mai batrana si mai zgomotoasa. Asa ca, Popescule, te anuntam ca intr-o buna zi vom veni la tine in inspectorat cateva zeci de parinti din Kogalniceanu sa te tragem de guler si sa ne explici si noua de ce iti bati joc de copiii nostri. Incompetentule!

Răspuns la: Kogalniceanu
Adăugat de : parinte, 17 noiembrie 2014
Jos cu INCOMPETENTII de la Kogalniceanu!!!!!!Cea mai proasta echipa!Sa isi dea demisia cat mai repede ca nu au facut nimic!Nu va pasa de copii nostri...
nemulțumiri
17 noiembrie 2014
școală

Eu aș propune să ne facă dl inspector o vizită la școală. Odată cu această vizită, l-am întreba de ce nu ni se decontează naveta. Apoi, tot noi ar trebui să răspundem, căci suntem vinovați. Liderul de sindicat s-a făcut că plouă și a plecat când trebuia să se discute acest aspect. O altă problema ar fi apa care lipsește căci mereu se sparge câte vreo țeavă, căldura din cauza căreia elevii și profesorii s-au îmbolnăvit și îi transmit că cursurile sunt frecventate, în ultimele săptămâni, zilnic, de niște animăluțe simpatice doar în desenele animat.

prieten cu Raducu
19 noiembrie 2014
fuuuuuuuuuuuugi!

Raducule, prietene, fuuuuuugi! Dar repede, asa cum stii tu de la cursurile de atletism din facultate. Sper ca nu le-ai ratat ca iti plang de mila. Si ia-ti si gasca! Ascultati ce va spun, fugiti repede, vine DNA. Acum, e drept, mai au ceva treaba prin parlament dar vin. Fugiti! Prietenul tau!

Alt prieten
19 noiembrie 2014
Incompatibilitate

Poate vede A.N.I. daca d-l Raducu nu e incompatibil: la sedintele Primariei este, pe rand, cand consilier, cand inspector scolar general. el propune, el aproba, el conduce sedinta in calitate de consilier. A se vedea procesele verbale deja publice!!!

maria
24 noiembrie 2014
munca la domiciliu

Locuri de munca ! Baza: contract legal! NU este MLM si nici joc piramidal! Cautam operatori online care pot castiga cel putin 300 de dolari lunar, muncind doar 3 ore pe zi Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Nazira
27 noiembrie 2014
tel mobile

faceti ceva cu telefoanele mobile in timpul orelor de curs

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Schimbări în programa de Bacalaureat 2015
Pagina a fost generata in 0.3979 secunde