Aberații marca Ministerul Educației. "Nu ar fi fost mai utile sălile de sport în locul manualelor?"

702
2
Aberații marca Ministerul Educației.

Articole de la același autor

Fiecare ministru care s-a perindat în ultimii ani în fotoliul Educației a considerat de cuviință că trebuie "să îmbunătățească" sistemul și a venit cu idei strălucite de reformă.


Actualul ministrul, Liviu Pop, se laudă acum pe Facebook că a rezolvat problema manualelor pentru clasa a V-a și că elevii vor avea manual inclusiv pentru sport. Ca și cum doar manualul de sport le mai lipsea pentru a avea o educație bună și pentru a-și asigura un viitor. "Da, elevii din clasa a V-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții și pentru aceste situații", a scris Liviu Pop pe pagina sa de socializare.


Acesta a publicat și un model de propus de o editură. Manualul are șase capitole. În primul capitol, intitulat Organizarea activităților motrice, va fi predată Poziția fundamentală stând și derivatele acesteia, Alinieri în linie și coloană și întoarceri de pe loc. Al doilea capitol este Dezvoltare fizică armonioasă, fiind descrise exerciții. Al treilea capitol al manualului se numește Capacitatea motrică, printre lecții fiind Mersul, Alergatul, Săritura. Discipline sportive este al patrulea capitol, iar capitolul al cincilea se referă la Igienă și protecție individuală. Ultimul capitol se numește Comportamente și atitudini, elevii urmând sa fie învățați cum să se comporte într-o echipă sau la o competiție.


Din păcate, manualele nu rezolvă problema gravă a sistemului românesc de învățământ: lipsa sălilor de sport. În Constanța, sunt școli de renume care nu mai au nici măcar o sală de clasă transformată în sală de sport, pentru că au băgat acolo grupa pregătitoare. La Școala nr. 24, de exemplu, elevii fac ora de educație fizică numai când vremea o permite. Dacă este cal și nu plouă ies afară, dacă nu, cei mici stau în clase și fac matematică sau română, iar cei mari pierd ora stând de vorbă.
Situația îi revoltă și pe profesori și pe părinți deopotrivă. Chiar și fostul inspector școlar general de la Constanța, Paloma Petrescu, consideră că ideea manualelor nu este cea mai strălucită. "Manual de sport? Nu ar fi fost mai utile sălile de sport în locul manualelor? Sau asta este varianta «soft» a grijii pentru dezvoltarea fizică armonioasă a copilului? Oricum e mai ieftină varianta «manual» decât sala de sport! Este măsura pentru «educația - prioritate naționala». Nici ministerul nu mai știe care este utilitatea unui manual?", se întreabă Paloma Petrescu.


Comentează știrea

Arabu
29 iulie 2017
Manual de sport !?!?!

Un personaj ca Liviu Pop , cu asemenea idei , se numește IDIOT !!!!!

edu
29 iulie 2017
aberatii

Alo,DNA?

Pagina a fost generata in 0.4016 secunde