A plouat cu stele la Murfatlar! Festivalul județean de muzică ușoară și dans modern pentru elevi

209

Articole de la același autor

Week-endul trecut, a plouat cu stele la Murfatlar. Peste 140 de elevi talentați s-au întrecut la Festivalul județean "Ploaia de stele", organizat de Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" din localitate. Copiii, coordonați de 33 cadre didactice de la 17 școli din județ, au încântat publicul și juriul și, la final, au fost răsplătiți cu trofee, medalii și diplome.

Evenimentul a fost găzduit de Casa de Cultură din orașul Murfatlar și a avut susținerea Primăriei și Consiliului Local, al ISJ Constanța, al Casei Corpului Didactic, precum și al Asociației de părinți a școlii.

Festivalul "Ploaia de stele" a fost gândit de cadrele didactice coordonatoare - prof. Gafia Popa, prof. Lavinia Popescu, prof. Daniela Neș, prof. Daniela Păscălin - ca un concurs, având drept scop atragerea și stimularea interesului elevilor pentru muzică, dans, poezie și desen, valorificând potențialul interpretativ, creativ, imaginația cultural-artistică.

"Concursul nostru a fost un mesager al ideilor și sentimentelor vehiculate de muzică, dans, poezie și desen, prin care se stimulează o varietate de aptitudini artistice: cântarea expresivă, armonia și sincronizarea mișcărilor cu melodia, creativitate în abordarea textului interpretat și a temei plastice", explică prof. înv. primar Daniela Păscălin.

Festivalul a fost organizat pe trei secțiuni cu participare directă (interpretare, dans, recitare) și una cu participare indirectă - expoziția "Jocuri în culori" având ca temă copilăria, jocurile copilăriei, prietenia.

"Deviza concursului nostru este «Să facem lumea mai frumoasă prin sunet, mișcare, cuvânt și culoare!» a însuflețit scena și spectatorii, apreciem bilanțul primei ediții a acestui festival ca fiind o garanție pentru edițiile din anii următori", precizează și directorul școlii, prof. Ulgean Ene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3456 secunde