A apărut ultimul număr pe 2016 al revistei "Ex Ponto"

319
A apărut ultimul număr pe 2016 al revistei

Articole de la același autor

A apărut ultimul număr pe anul 2016 al prestigioasei reviste "Ex Ponto - text, imagine, metatext", editată la Constanța, sub egida Uniunii Scriitorilor din România. Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul celor 52 de numere publicate până în prezent, noua ediție, îngrijită de scriitorul și redactorul șef Ovidiu Dunăreanu, strălucește prin semnăturile de prestigiu găzduite, prin calitatea materialelor prezentate, prin varietatea tematică și prin ținuta grafică de excepție. 


Semnalăm din acest număr, în primul rând, editorialul "Literatura din Dobrogea (I)", semnat de Ovidiu Dunăreanu. Autorul își pune în valoare experiența în domeniul informării și documentării bibliografice, acumulată în decurs de două decenii la Biblioteca Județeană Constanța. Articolul trece în revistă prozatorii din alte ținuturi "care au scris despre miraculosul meleag dobrogean" și creatorii de literatură din partea locului, de la poetul Alexandru Gherghel, cunoscut și apreciat în perioada 1900 - 1920, până mai încoace, în perioada interbelică, la Grigore Sălceanu, Aurel Dumitrescu, George Dan, I.N. Roman și Ioan Micu. 


Mai semnalăm, din acest număr, interviul "Ioan Grigorescu - Spectacolul lumii", realizat de Ștefan Paraschiv cu cineastul Jon Grieg. Anastasia Dumitru îi dedică un amplu documentar criticului, traducătorului și jurnalistului Pericle Martinescu, la 105 ani de la naștere, iar Nicolae Scurtu aduce "Noi contribuții la biografia lui Ioan N. Roman". 


Iubitorii de literatură găsesc în această ediție pagini de memorialistică, poezie și proză dobrogeană, de literatură umoristică, istorie literară, cronici și comentarii. Revista poate fi cumpărată de la sediul Editurii "Ex Ponto".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9058 secunde