A apărut revista "Ex Ponto", numărul 2, pe 2017

260
A apărut revista

Articole de la același autor

A apărut cel de al doilea număr, pe anul 2017, al prestigioasei reviste "Ex Ponto - text, imagine, metatext", editată la Constanța, sub egida Uniunii Scriitorilor din România. Noua ediție, îngrijită de scriitorul și redactorul șef Ovidiu Dunăreanu, a adunat în paginile sale semnături de prestigiu și materiale de calitate. Varietatea tematică și ținuta grafică de excepție sunt trăsături distinctive ale revistei de la Marea Neagră.

Semnalăm din acest număr articolul "Glose pe marginea unei lansări de carte", semnat de Ovidiu Dunăreanu. Obiectul comentariilor autorului este romanul scriitorului Varujan Vosganian "Copiii războiului" (Editura Polirom, 2016), a cărui lansare a avut loc la începutul lunii iunie, la Constanța, în organizarea filialei locale a Uniunii Armenilor din România. "Conceput cu măiestrie, beneficiind de o arhitectură suplă și captivantă, romanul "Copiii războiului" crează impresia că te afli înaintea unui film de lung metraj de la care nu-ți mai vine să-ți desprinzi privirea", afirmă Dunăreanu.

Scriitorul Ștefan Cucu este prezent în revistă cu un fragment din "Cântărețul tandrelor iubiri. Romanul vieții lui Ovidius", volum în curs de apariție și dedicat Anului Ovidius.

Latura lirică a revistei este reprezentată de creațiile poeților Lucian Vasiliu, Liliana Ursu, Aura Christi, Passionaria Stoicescu, Valeria Manta Tăicuțu, Nicolai Tăicuțu, Liviu Gașpar și Ioan Baba (Serbia). Sunt prezenți cu fragmente de roman sau proze scurte scriitorii Gheorghe Schwartz, Paul Sărbu, Nicoleta Voinescu, Carol Feldman și M.B. Ionescu - Lupeanu.

Conducerea revistei și-a asumat misiunea de a promova scriitorii dobrogeni, reușind să descopere și să aducă nume noi în fața cititorilor săi din întreaga țară. Printre aceștia se numără și slujitorii Satirei și Umorului, membri ai Clubului Umoriștilor Constănțeni. Această grupare literară s-a remarcat pe plan local și național prin publicarea a numeroase volume personale și colective, dar și prin marele număr de premii câștigate la festivalurile naționale. În acest număr al revistei "Ex Ponto", sunt prezenți Ionuț-Daniel Țucă, un tânăr, dar matur epigramist, cu un condei mai ascuțit decât o sabie de samurai, și Aron Petru, un slujitor al prozei scurte și acide.

Iubitorii de literatură găsesc în această ediție pagini de critică și istorie literară, eseuri, cronici și comentarii. Revista poate fi cumpărată de la sediul Editurii "Ex Ponto".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.051 secunde