30 de ani de Erasmus+ sărbătoriți la Strasbourg

146
30 de ani de Erasmus+ sărbătoriți la Strasbourg - 30deanideerasmus-1497279400.jpg
Parlamentul European va sărbători programul Erasmus care a ajutat mai mult de nouă milioane de oameni să studieze, lucreze sau să facă voluntariat în altă țară în ultimii 30 de ani.


Președintele Tajani și președintele Junker vor găzdui o ceremonie de decernare a unor premii pentru 33 de participanți la Erasmus - unul din fiecare stat participant - care va avea loc mâine, 13 iunie 2017, în plen.


Președinta comisiei pentru educație și cultură, Petra Kammerevert și comisarul Tibor Navracsics se vor alătura ceremoniei, evenimentul cuprinzând și o expoziție privind Erasmus+, precum și dezbateri cu participanți la program și reprezentanți ai agențiilor naționale Erasmus, pe teme legate de viitorul acestui proiect.


Erasmus este unul dintre cele mai de succes programe europene, cu peste nouă milioane de beneficiari. A început ca un program de schimburi pentru studenți în 1987, iar acum cuprinde mai multe programe și schimburi în domeniul educației, de la gimanziu la ucenici, schimburi de profesori și voluntariat.


Marți de la ora 10.30 va avea loc o conferință de presă cu președintele Antonio Tajani, președinta comisiei CULT Petra Kammerevert, Milan Zver (PPE, SL), raportorul pentru Erasmus+ , și comisarul Tibor Navracsics.














Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3829 secunde