145 de ani de la nașterea lui Antipa, celebrați la Callatis

604

Articole de la același autor

Astăzi, 27 noiembrie, de la ora 12:00, la sediul muzeului callatian, se va ține o nouă lecție. Ca de obicei organizatorii au ales o temă interesantă: "145 de ani de la nașterea savantului Grigore Antipa". 

"Împreună cu doamna prof. Ibolya Negoiță, de la Colegiul Economic Mangalia, am hotărât să marcăm acest important eveniment: 145 de ani de la nașterea savantului Grigore Antipa", transmite Sorin Marcel Colesniuc, directorul Muzeului de Arheologie "Callatis", care a conti-nuat să prezinte omul de știință. 

Născut la Botoșani, în ziua de 27 noiembrie/10 decembrie 1867, (după alte surse 7 decembrie) Grigore Antipa a făcut studii universitare în Germania, Franța și Italia. A fost biolog, oceanolog, zoolog, ihtiolog, hidrobiolog, economist, ecolog și mu-zeolog. De Dobrogea l-au legat Dunărea și Marea. În anul 1883, regele Carol I i-a pus la dispoziție crucișătorul Elisabeta pentru a organiza o expediție în jurul Mării Negre, iar în 1932 a înființat Institutul Biooceanografic din Constanța, cu cele două rezervații și stațiuni de cercetări de la Agigea și Cap Caliacra. În 1949, institutul s-a transformat în Stațiunea de Cercetări Maritime și Proiectări Piscicole, iar în anul 1970 a fost alipită Institutului Român de Cercetări Marine.

Elevii Colegiului Economic Mangalia, îndrumați de prof. documen-arist Ibolya Negoiță, vor prezenta și ei câteva materiale în care vor face referire la viața și activitatea științifică a reputatului savant Grigore Antipa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Demonstrație de forță, la Mangalia
Luni, 26 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu  la Mangalia
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la o casă din Mangalia
Pagina a fost generata in 1.2237 secunde