Tot șantier! Când se vor încheia lucrările la Delfinariul Constanța

1261
3

Articole de la același autor

29 aprilie 2015 era termenul de finalizare a lucrărilor la una dintre cele mai iubite destinații de vacanță din România: Delfinariul Constanța. Din păcate, o serie de probleme tehnice au dus la depășirea termenului. Începute la sfârșitul lui 2013, lucrările efectuate trebuia finalizate în această primăvară. 


Cu toată această întârziere, programul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța nu va fi afectat pe perioada sezonului estival, declară directorul Adrian Bâlbă. El spune că, până la începerea sezonului, toate lucrările exterioare vor fi finalizate. Această întârziere s-a produs, în principal, din cauza precipitațiilor abundente. 


"Avem soluții! Delfinariul funcționează și în prezent, nu avem ce să facem, întârzierile din șantier au ținut în mare măsură de condițiile meteo. Cu siguranță, echipele trebuie să se grăbească. Dependent de construcție, noi avem de făcut reparații la bazin, care trebuie finalizate până la sfârșitul lunii iunie. Până la începerea sezonului, și aleile vor fi amenajate", a declarat șeful Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. 


Lucrări în întârziere 
La mijlocul lunii martie, a fost prelungită perioada de execuție a lucrărilor cu încă cinci luni. Extinderea, acoperirea și modernizarea clădirii Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța au fost obiectivele acestui proiect finanțat cu fonduri europene. Mărirea capacității Del-finariului, de la 600 de locuri la 1.350 de locuri, și acoperirea spațiului astfel încât noul spațiu să asigure o iluminare naturală constituie avantajele noii locații. Clădirea nouă va fi acoperită de o boltă care va asigura vizionarea spectacolelor indiferent de vreme. Astfel, acoperișul va avea o suprafață de 1.720 metri pătrați. Delfinii nu vor mai fi mutați dintr-o parte în alta și automat confortul lor va crește. 


Până la finalizarea lucrărilor la noua "casă" a delfinilor, reprezentațiile vor fi susținute în cadrul bazinului acoperit. Mai mult, noul spațiu va fi dotat cu un lift special hidraulic pentru persoanele cu dizabilități, o instalație de ventilație - climatizare, o instalație dezumidificatoare de aer. 


4 milioane lei, asistență financiară nerambursabilă 
Valoarea întregului proiect este de aproximativ 13 milioane de lei și este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 - 2013. Din această sumă, 4 milioane reprezintă asistența financiară nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 8 milioane reprezintă contribuția beneficiarului, iar restul sumei vine de la bugetul național. Beneficiarul proiectului este Consiliul Județean Constanța.


Comentează știrea

Daniel
31 martie 2015
Locul lor este in ocean!

Peste tot in lume se oamenii se organizeaza si militeaza pentru eliberarea mamiferelor marine din captivitate, numai la noi inca se permite ca acestea sa fie exploatate pentru asa-zise "spectacole"...treziti-va oameni buni, suntem in secolul 21, locul delfinilor, balenelor, orcilor si in general al tuturor animalelor este in libertate...ne laudam ca am evoluat, ca avem smartphone-uri, tablete, dar avem inca si mentalitati de acum 200 de ani...acest "complex" ar trebui desfiintat cu totul, nu modernizat!

rodica
5 aprilie 2015
oferta anului, acum pentru toti!

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

stefan
15 aprilie 2015
cum se fura banii

a ajuns mobiton sa construiasca ? niste neica nimeni au pus mana pe 12 milioane de lei . rahatii astia nici nu stiu cu ce se mananca o structura metalica

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5486 secunde