Sezonul estival, în pericol! Plajele din Mamaia, Constanța și Eforie nu vor fi gata

2552
13

Articole de la același autor

Plajele vor fi la fel de mici și înguste ca și anii trecuți, pentru că înnisipările se vor face abia la toamnă 


Turiștii care vor veni la vară, la Mamaia, Constanța sau în Eforie, vor găsi aceleași plaje înguste și neîncăpătoare. Lucrările de lărgire sunt întârziate și înnisiparea va avea loc abia la toamnă. Asta deși, în urmă cu câteva luni, atât Ministerul Mediului, cât și reprezentanții companiilor care efectuează lucrările lăsau să se înțeleagă că plajele vor fi gata până la începerea sezonului estival de anul acesta. 


Ministerul Mediului spune că nu are nicio responsabilitate pentru această situație, iar executanții consideră că este o întârziere nesemnificativă și oricum nu s-a pus problema niciodată ca plajele să fie finalizate în această vară. 


"Ne dorim ca litoralul românesc să fie reabilitat și modernizat. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate pentru prima parte, dar, din diferite motive, nu sunt gata. Am stabilit totuși ca, până la 15 aprilie, să fie ridicate toate pietrele și alte echipamente de pe nisip, astfel încât plaja să fie eliberată pentru deschiderea sezonului estival, la 1 mai", a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, vineri, după ce a vizitat șantierele de pe malul mării. 


Chiar la intrare în Mamaia, înainte de plaja de la Malibu, se va lucra și pe uscat. Acolo, zona va fi îngrădită, pentru a nu exista pericole pentru turiști. În rest, în timpul sezonului estival, toate lucrările se vor desfășura numai în larg, la digurile submerse. Apoi, în toamnă, se va aduce nisipul pentru a se produce lărgirea propriu-zisă a plajei. 


"În zona de la intrarea în Mamaia, în golful pescăresc, va fi o organizare de șantier, însă totul va fi pus în siguranță, astfel încât să nu fie pericole pentru turiști sau pentru cei care vin pe plajă. Zona nu este însă foarte populată, așa că sperăm că nu vor fi probleme", a explicat ministrul Mediului. 


Fără pietroaie și escavatoare pe plajă 
Cele mai mari întârzieri sunt la lu-crările din Mamaia, acolo unde con-tractanții Porr Bau au invocat tot felul de probleme și au început executarea abia după avertismentele și ultima-tumurile date, astă iarnă, de fostul ministru al Mediului, Attila Korodi. La vremea aceea, Korodi spunea că întârzierile sunt de câteva luni, acum, însă, Grațiela Gavrilescu anunță că este vorba doar de câteva zile. Re-prezentanții Porr Bau spun cu nonșa-lanță că "nu s-a pus niciodată pro-blema că anul acesta plajele vor fi gata". 


La șantierul Van Oord, care se ocupă de reabilitarea plajelor de la Pescărie până la Portul Tomis, situația este mai bună. 
"Lucrările sunt mult mai evoluate, dar și ei trebuie să se țină de graficul promis. Există și aici un mic decalaj. I-am atenționat ca, până la data de 15 aprilie, să elibereze plaja, să nu mai fie pietre. Trebuie să-și încheie activitățile astfel încât niciun cetățean care vine la plajă să nu fie deranjat", a anunțat ministrul Mediului, după discuțiile avute cu repre-zentanții Van Oord și după ce a vizitat atât șantierele din Constanța, cât și pe cele din Eforie. Și pentru aceste plaje, nisipul va fi adus abia la toamnă, după ce vor fi terminate structurile din apă. 


Proiect de 10 milioane de euro 
Reabilitarea plajelor este un proiect al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral și este finanțat din fonduri europene. Vor fi realizate măsuri de protecție a plajei împotriva riscului de eroziune accelerată care afectează zonele Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud și Eforie Nord, pe o lungime de 7,3 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10 milioane de euro. La final, plajele din Mamaia, Con-stanța și Eforie vor arăta ca în urmă cu zeci de ani, când aveau chiar și 100 de metri lățime. 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Nisiparul
21 martie 2015
Reveniti la normal

Aiurea.....daca daramati in Mamaia tot ce s a constrit pe nisip aveti o gramada de plaja...daca dispar toate umbrelutele si shezlongurile,iarasi aveti o gramada de nisip.Pe vremuri plaja incepea de la faleza( Mamaia).. nu ca acuma !!! S ar recupera sute de metri patrati de plaja...

job online de acasa
21 martie 2015
job

Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email [email protected]:

gogu
21 martie 2015
plaja

plaja a inghitit-o mazare cu autorizatiile date de primarie pt toate constructiile abuzive din mamaia... ce nu i-a convenit lui, sau de cine nu i-a convenit, a venit cu buldozerul si a daramat totul... restul au construit, primaria a venit, a constatat si i-a dat o mica amenda, ca asa zice legea...

maidanezul vigilent
21 martie 2015
iavas- iavas

din toamna pana acum compania olandeza a facut ceea ce romanii nu au fost capabili sa faca in ultimii 50 de ani. turistii o sa mai astepte cateva luni. nu trebuie uitat ca plaja dintre parc si doina-victoria sunt artificiale. nu existau inainte de 1960. deci trebuiau intretinute, insa romanul crede ca un lucru facut dureaza 1000 de ani.

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

un cetățean
21 martie 2015
cam dubios

De un an se învârt mai mult pe loc fac mai multă gălăgie și am impresia că ne cred pe toți niște proști.

Ufy
21 martie 2015
faleza

pentru maidanezul ,la cum lucreaza olandezii si un handicapat mintal se misca mai repede ,romanii au marit plajele in ani 80 dar de unde sa stii ,digul la care lucreaza nu o sa tina nici macar 10 ani daca apuca ,nu au mai facut niciodata asa ceva pentru ei este totul nou ,si ca fapt divers o spune unul care a lucrat inainte dar si acum la dig cu ei

olandezul zburator
22 martie 2015
.....................

CRETINII PREISTORICI CU CREIER DE DURITATEA GRANITULUI SUNT ATAT DE INCULTI INCAT NU STIU CA OLANDA ARE 1/3 DIN SUPRAFATA EI RECUPERATA DIN MARE, CU AJUTORUL DIGURILOR, SI DIN ACEST MOTIV FACE PARTE DINTRE TARILE DE JOS (3 LA NUMAR). ADICA, BOILOR, DE SUB NIVELUL MARII.CAND ASTIA CONSTRUIAU DIGURI PE VREMEA CAND STRAMOSII VOSTRI MANCAU, SE CACAU SI SE INMULTEAU IN UNICA CAMERA A BORDEIULUI. TOT EI AU CONSTRUIT INSULELE ARTIFICIALE DIN DUBAI.LUCRAREA LA NOI ESTE GARANTATA 5O DE ANI. DOBITOCUL CARE SE LAUDA CA A LUCRAT CU EI, PROBABIL CA APROVIZIONA CLOSETELE CU HARTIE HIGIENICA. SE LUCREAZA NOAPTILE SI DUMINICILE IN ASA FEL CA INTREAGA LUCRARE DE LA EFORIE LA MAMAIE SA AVANSEZE LA ACELASI NIVEL. SUNTETI BUNI DE EMISIUNEA LUI BANCIU. DAR ASA ESTE TROGLODITUL DIN SPATIUL MIORITIC, PRETINDE CA ESTE BURICUL PAMANTULUI SI CA L-A CREAT CHIAR SI PE DUMNEZEU. DACA ASTIA SUNT ASA DE INCOMPETENTI PT CE MOTIV AU FOST ALESI? INSEAMNA CA NOI SUNTEM MAI TAMPITI. EXPRIMAREA MEA NU ESTE CU NIMIC DEOSEBITA A CELEI FOLOSITA DE DL BANCIU. DECI STIMATE CUGET NU SUPRIMATI COMENTARIUL. ACESTI TROGLODITI NU O SA FIE AFECTATI DIN LIPSA DE NEURONI SI PIELE DE ELEFANT.MERSI.

ALICE
22 martie 2015
OFERTA

Oferta de munca pentru persoane serioase, care vor sa castige bani, 300 dolari pe luna, muncind cateva ore pe zi, pe calculator. Cei interesati vor trimite textul INFO la email [email protected]

adi
22 martie 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected].

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6023 secunde