De ce au decis autoritățile suspendarea lucrărilor la parcarea supraetajată din Mamaia

5296
11
Parcarea unui autoturism în stațiunea Mamaia, în timpul sezonului estival, a devenit o adevărată aventură, cu atât mai mult cu cât autoritățile locale nu mai au voie să ridice mașinile parcate ilegal. Acesta este și motivul haosului care există în stațiunea Mamaia, loc în care fiecare parchează pe unde apucă, chiar și pe iarbă verde sau în spatele altor mașini, fără să se gândească că șoferii pot fi blocați să-și mai scoată autoturismele din parcările autorizate. Singura soluție, așa cum recunosc și cei care conduc administrația publică locală din Constanța, con-stă în construcția unor parcări supraetajate.

De altfel, un asemenea proiect a și fost demarat în primăvara anului trecut, fiind vorba despre construcția primei parcări supraetajate din stațiunea Mamaia, în zona Cazino - Albatros. După cum spunea fostul primar Radu Mazăre, aceasta ar fi trebuit să fie gata până la începutul verii, adică în luna aprilie. Cu toate acestea, nu numai că obiectivul nu este gata, ci și lucrările au fost suspendate până la sfârșitul lunii august 2015.

"Cu toate că există o ordonanță care permite ca anumite lucrări să se desfășoare și pe timpul verii în stațiune, lucrările la parcarea supraetajată din Mamaia au fost sistate până la data de 30 august 2015. Decizia a fost luată de proiectanți și de constructori. Lucrarea este destul de avansată, dar ei au decis că atât macaralele, cât și betonierele care lucrau în zonă pot fi un real pericol pentru turiști", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana.

v v v

Startul lucrărilor de construcție a parcării supraetajate din stațiunea Mamaia, obiectiv construit pe bani europeni în zona Cazino - Albatros, a fost dat în luna aprilie a anului trecut. Potrivit documentelor care stau la baza derulării acestui proiect, obiectivul general îl reprezintă intenția administrației locale de modernizare a infrastructurii publice urbane, stațiunea Mamaia fiind într-o continuă dezvoltare, în vederea stimulării creșterii economice locale și regionale în contextul protejării mediului înconjurător și asigurării dezvoltării durabile.

Mai exact, în această zonă va fi construită o parcare care va avea capacitatea de 394 de locuri și regim de înălțime de P+7E+T, prevăzută cu un sistem de monitorizare a locurilor libere de parcare prin senzori dispuși în dreptul intrării și ieșirii din clădire, cu afișaj pe o tabletă electronică poziționată deasupra intrării. Circulația autoturismelor pe verticală se va face prin intermediul unei rampe drepte cu sens dublu, iar sensurile de circulație și locurile de parcare vor fi marcate în pardoseală.

Potrivit proiectului, circulația se va face pe verticală prin intermediul a trei scări amplasate fiecare pe colțurile clădirii și a două lifturi de opt persoane, iar traseul pietonal va fi marcat în pardoseală prin culoare diferită de circulația mașinilor.

Valoarea acestui proiect este de 23.520.424,92 lei, contribuția Uniunii Europene fiind de 18.891.791,50 lei, iar cea a beneficiarului - Primăria Constanța - de 478.787,50 lei.

v v v

Parcarea din stațiunea Mamaia a fost gândită de același proiectant care a făcut schițele și pentru parcarea verde din zona Spitalului Județean Constanța, inaugurată în urmă cu trei ani.

În altă ordine de idei, directorul executiv din cadrul Direcției de Programe și Dezvol-tare în cadrul Primăriei municipiului Constan-ța, Ani Merlă, a spus că, atunci când va fi gata, parcarea din Mamaia va fi închisă și conservată pe timpul iernii, iar în perioada sezonului estival va fi deschisă și gratuită.

Pe de altă parte, pe site-ul www. cugetliber.ro puteți vedea imagini despre cum va arăta parcarea când va fi gata, dar și cum arată în momentul de față. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ionut
20 iulie 2015
suntem de ras

politia comunitara nu face decat panda in mamaia. pune caracatite dar nu fluidizeaza parcarile. niste oameni de nimik. si aia care ii pune... nu asigura parcari si vor sa fie totul in ordine. oras si conducatori de judet/oras nu au nici o treaba.... nu ii intereseaza sa faca ceva si pentru turisti. pun caracatite in special la masinile cu numere de alt judet.RUSINE POLITIA COMUNITARA -JAPCA LA DRUMUL MARE

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

ath
20 iulie 2015
Idei de afaceri in famiglie pesedista

Parcarea etajata din Mamaia va fi "deschisa si gratuita" cu bani de intretinere din bugetul local.Parcarea de la plaja Modern este deja o afacere de famiglie pesedista.Parcarea din Mamaia va fi conservata "gratuit",adica din banii primariei.Parcarea de la plaja Modern este privata si nu are nevoie de conservare pe timpul iernii.Asa zice doctrina pesedista.La intrare pe plaja Modern,exista un drum de acces prin portul Tomis.Multi turisti sau localnici vin la plaja cu masina.Acolo,pe drumul de acces la plaja Modern,doi militieni de la Politia Locala(politia pesedista) stau la panda.Unul blocheaza rotile,altul incaseaza banii de la "turisti".Un militian monteaza caracatita pe furis,dupa ce a plecat "turistul" de la masina.Cand se intoarce "turistul" de la plaja,militianul insarcinat cu amenzile incaseaza banii si deblocheaza rotile.In apropiere exista o parcare privata.Acolo parcati pe bani."SC Management &Investment Concept Group SRL"-PARCARE PRIVATA CU PLATA-3.50 lei/h cu TVA-Taxarea orei se face din primul minut".Uite o afacere banoasa,in interesul cetateanului,bineinteles.Cand eu v-am spus ca trebuie sa dati cu insecticid in Primarie sau in Pesede si la urma sa chemati preotul,nu m-ati crezut.

Pacientul
22 iulie 2015
spaga

fam Niculescu au centrul de dializa de la Mangalia si multe alte afaceri. Sunt oameni de mii de euro pe zi. Asta pentru corecta informare a opiniei publice.

Pacientul
22 iulie 2015
betoane

statiunea Mamaia a fost distrusa aproape in totalitate de primarul Radu Mazare si acolitii sai,inclusiv consilierii locali. Toti ar trebui deferiti justitiei si condamnati. Cine sunt proprietarii acestor paduri hidoase de betoane? Ia sa vad are vreun reporter curaj sa dea nume?

Radita
26 iulie 2015
Stiai ca si tu sa faci ceva

Stiai ca si tu poti sa faci ceva pentru a nu te mai ingrijora , cu privire la situatia ta financiara? Desigur, ca nimic nu vine pe tava. Este nevoie de perseverenta si acest lucru , zilnic sa dai dovada de tenacitate si multa, multa vointa, ca poti privi cu incredere obtinind lucrul cel mai important, un venit nu poti spune modest dar si de dorit pentru a schimba ceva, Modul de gindire cu privire la noua personalitate, performante sigure cu un venit excelent. Detalii la email [email protected]

ABC
27 iulie 2015
Parcari Mamaia

Acele parcari nu se vor construi in grafic atita vreme cit ABC VAL nu este platita....e simplu. nu ?

feri
28 iulie 2015
stiri

Tot ceea ce dăruim se întoarce mai devreme sau mai târziu la noi. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

quSRFepGvJBB
29 noiembrie 2016
SlKYfntTqqtesxcQ

zM1wId leyowbruztzu, [url=http://dzxtyxrevbls.com/]dzxtyxrevbls[/url], [link=http://afuyluiugnqz.com/]afuyluiugnqz[/link], http://rgdtmtbjkyyq.com/

JvsqurNKEDhwIjg
29 noiembrie 2016
fbpokQkpOKXbLdfzheu

OpOwC1 sfubglbrfjkr, [url=http://xcoqmhbhxreo.com/]xcoqmhbhxreo[/url], [link=http://jcllijhjotrr.com/]jcllijhjotrr[/link], http://rhdqdohbjdob.com/

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8251 secunde