Cinamatograful "PALAT", un simbol al Constanței de altădată

1060
"Când oamenii n-au mai avut curajul să creadă în viața de jos, când n-au mai avut candoarea să creadă în viața de sus, au început să creadă în viața ca-n filme..." spunea Ecaterina Oproiu. 

În Constanța, cinematograful PALAT a scris istorie, fiind un loc de relaxare și cultivare pentru constănțeni și nu numai. Astăzi, nostalgia lui răsare din multele imagini document pe care iubitorii de istorie le postează pe diverse site-uri, tocmai pentru a-i aduce pe constănțenii zilelor noastre mai aproape de istoria fulminantă a unui oraș emblemă: Constanța.


În Piața Independenței, pentru o perioadă destul de lungă, înainte și după primul Război Mondial a funcționat Cinematograful "PALAT".

Pe timpul Primei Conflagrații sala a fost vandalizată de armatele ce au pus stăpânire pe Constanța. Se vede clar firma cinematografului chiar și în fotografia unde Ovidiu a fost doborât de pe soclu. Ferestrelor sălii afectate de starea de război erau astupate cu mari panouri ale unor filme ce își trăiseră clipele efemere pe pânza "PALAT"-ului.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5321 secunde