Nu suntem încă destul de buni

391
Nu suntem încă destul de buni - 7bf1f5c2051159d32a588de7a73c8edf.jpg

Articole de la același autor

Într-un comentariu publicat pe HotNews.ro, Dan Tapalagă se arată foarte dur la adresa celor pe care i-am ales să țină hățurile și care, după ce se trezesc în fotoliile capitonate de primar, ministru sau șefuleț de cine știe ce agenție, ne tratează cu curul. Pe banii noștri. Nu știu cât de mult contează, dar mă gândesc să-l completez. Exemplele Mazăre de la Constanța, Solomon de la Craiova, Băsescu de la Cotroceni, Florea din Tg. Mureș și atâtea altele demonstrează că aleșii noștri își permit să fie mitocani pentru că, din păcate pentru noi și pentru cei care îmi vor înțelege ideea, poporul este mitocan. Își permit să urineze pe noi cu boltă pentru că și poporul urinează cu aceeași boltă pe tot ce înseamnă bun simț sau bun gust.
În timp ce scriu chestiile astea, pe Realitatea TV rulează în neștire imagini cu maneliști aruncând cu purcoaie de bani în toate punctele cardinale. Asta este scara noastră axiologică: de pildă, Mazăre e "jmecher, frate" pentru că, uite, își permite iaht, mașini scumpe, gagici și sejururi prelungite în Brazilia și îl doare la banană de ANI-mani și alte asemenea bălării. Și ce dacă are firme și prieteni cu firme cărora le sunt băgate în buzunare sutele noastre de mii de euro? Legea și moralitatea sunt pentru proști, nu pentru "jmecheri".
Din nefericire, admirăm necondiționat astfel de ipochimeni și pentru că nu avem alte modele de urmat. Ne curg balele după mondenități, după vedetisme, după lucrurile sclipicioase, pentru că asta ni se bagă, zilnic, obsedant, pe gât, pe nas, pe urechi: bârfă, scandal, mizerie umană, hoție. Ni se inoculează ideea că nu poți reuși decât dacă furi, dacă dai șpagă, dacă ești jmecher, dacă "ai" pe cine trebuie unde trebuie, dacă te combini cu un boșorog libidinos garnisit cu carduri, dacă mă-ta și tac-tu sunt barosani. Și tot așa.
Dragilor, mă doare s-o spun, pentru că îmi iubesc țara și semenii, dar ăștia suntem. Ca să ne schimbăm conducătorii cu unii mai buni, noi înșine trebuie să fim mai buni. Dar nu suntem. Nu încă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 August 2009
Stire din Comentarii : Criza e pentru cei săraci
Luni, 03 August 2009
Stire din Comentarii : S(m)INISTRA EDUCAȚIEI
Sâmbătă, 01 August 2009
Stire din Comentarii : [Idioțenii promoționale]
Vineri, 31 Iulie 2009
Stire din Comentarii : Taxă pe autostrada nesimțirii
Joi, 30 Iulie 2009
Stire din Comentarii : De ce, domnule prefect?
Pagina a fost generata in 0.5892 secunde