Vă doriți un păr frumos? Iată ce trebuie să mâncați!

197
Potrivit unor experți americani, citați de Huffington Post, secretul unui păr sănătos ține de un consum ridicat de proteine. Iată care este scurta listă a alimentelor care aduc beneficii părului, făcându-l sănătos și strălucitor:

Ouă. Nu contează felul în care prepari ouăle atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Acestea sunt oricum o sursă importantă de proteine, biotină și vitamina B12, toti acești nutrienți făcând părul cu adevărat de invidiat.

Somon. Datorită conținutului de acizi Omega-3, dar și a vitaminei B12, a fierului, somonul trece drept o sursă extrem de importantă de proteine.

Fasole. Atât fasolea uscată, cât și cea verde conțin proteine, fier, zinc și biotină, care ajută părul să crească repede. 

Nuci și alune. Principalul avantaj al acestora este că fac părul strălucitor. Nucile de Brazilia sunt una dintre cele mai importante surse naturale de seleniu, un mineral care ajută la menținerea sănătății scalpului. Nucile și alunele conțin și zinc, o substanță care dacă nu se găsește în organism în cantități optime, poate duce la cădere a părului. 

Morcovi. Datorită vitaminei A, consumul de morcovi ajută ca părul să nu se deterioreze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.0128 secunde