Trucuri pentru prepararea corectă a vinetelor

738
Legume ce pot fi ușor combinate cu mii de arome și condimente, cum ar fi: roșii, usturoi, ulei de măsline, pătrunjel, mentă, iaurt, coriandru, carne de vită, cașcaval, busuioc, smântână, ghimbir, sos de soia și multe altele, vinetele sunt considerate un răsfăț culinar al verii. Aproape că nu există familie care să le ocolească mai ales în sezonul lor.

Specialiștii în gastronomie sunt de părere că și în momentul cumpărării, ar fi bine să țineți cont de următoarele recomandări:

l Dacă le ciupiți ușor și vi se par prea ușoare, înseamnă că au multe semințe și nu mai sunt bune pentru consum.

l Vinetele bune trebuie să aibă un aspect lucios și proaspăt, să nu fie zbârcite sau pătate și să fie pline și grele.

l Înainte de preparare, trebuie ținute în apă cu sare, pentru a se scurge acel suc amărui pe care-l conțin, în general, vinetele proaspete.

l Alt motiv pentru care vinetele se țin în apă cu sare este că ele absorb foarte multă grăsime în timpul prăjirii, iar sarea blochează acest proces.

l Pentru ca vinetele să nu absoarbă prea mult ulei în timpul prăjirii, dacă optați pentru această variantă, acestea se taie în bucăți mici și se dau într-un clocot înainte de preparare.

l Vinetele se scurg mai bine dacă se sărează și se pun pe un fund de lemn cu o greutate deasupra.

l Se lasă la scurs circa jumătate de oră, apoi se clătesc cu apă rece și se șterg cu șervețele de hârtie, abia acum fiind gata de preparare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3481 secunde