Trucuri pentru alegerea înghețatei perfecte

106
Trucuri pentru alegerea înghețatei perfecte - siteinghetata-1406035720.jpg
Fără doar și poate, înghețata este unul dintre cele mai căutate și apreciate deserturi de vară. De multe ori însă, nu alegem cele mai sănătoase produse, riscând afecțiuni grave. Tocmai de aceea, specialiștii avertizează că trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm înghețata. Iată ce trebuie să avem în vedere, potrivit Click sănătate:

Ingrediente

Trebuie știut că primul ingredient care apare pe etichetă se regăsește în cantitatea cea mai mare. Zahărul este unul dintre acestea. Este recomandat să consumăm pe zi sub 40 de grame de zahăr. Deci, când mâncăm înghețată, trebuie să știm că vom depăși cu mult această cantitate. Nocivi sunt și coloranții: carminul, care se extrage dintr-o insectă dar și cantitatea mare de caroten, care nu este indicată mai ales în cazul fumătorilor. Aromele, pe de altă parte, pot fi uneori chiar mai periculoase decât E-urile! Și laptele praf este unul dintre ingredientele care se regăsesc în înghețată. Mulți dintre noi avem impresia că laptele praf, conținând calciu, este benefic sănătății. Total greșit! Laptele praf este un lapte degradat, iar calciul se regăsește într-o formă care  nu poate fi asimilată de organism. 

Câtă înghețată să mâncăm

Medicii nutriționiști recomandă să consumăm pe săptămână în jurul a 100 de grame de înghețată. Asta, cu condiția ca aceasta să fie preparată din ingrediente precum frișcă, ou, unt, lapte. Pe de altă parte, trebuie știut că înghețata se mănâncă cu lingurița, în porții mici, pe care le ținem în gură până se topesc. Dacă mușcăm din înghețată fără a aștepta să se topească în gură, temperatura corpului nostru scade brusc, iar acest lucru impiedică digestia, inflamează amigdalele și dezechilibrează întregul metabolism. Temperatura foarte scăzută este un șoc pe care organismul îl resimte din plin.  

Ocoliți produsele light

Înghețata light nu are grăsimi, dar lipsa acestora este suplinită cu adaosuri de zaharuri și îndulcitori. Deci, scăpăm de grăsimi, dar dăm peste alte ingrediente nocive. Este recomandat să nu consumăm produse light, ci produse normale, într-o cantitate moderată. 

Înghețata nu se decongelează!

Când cumpărăm înghețată, trebuie să privim cu mare atenție produsul. Dacă la suprafață observăm cristale sau o peliculă fină de gheață, înseamnă că acesta a fost decongelat și recongelat. Astfel, odată întrerupt lanțul de frig, înghețata se poate altera sau poate fi infestată cu microbi. Pe de altă parte, în urma procesului de decongelare și recongelare apa se separă de grăsimi, iar înghețata nu va mai fi cremoasă. 

Nu cumpărați de pe stradă!

Înghețata care se vinde la colț de stradă nu prezintă siguranță. În primul rând, puțini comercianți afișează la vedere compoziția produsului și ingredientele acestuia. În al doilea rând, aparatul de preparat înghețata poate ridica mari probleme de igienă. De unde știm că a fost dezinfectat și curățat în interior? Pe stradă este praf, sunt impurități și microbi care ar putea contamina atât aparatul cat și înghețata. Mai mult, poate vânzătorul nu s-a spălat pe mâini, poate atinge cornetul de înghețată cu aceeași mână cu care manipulează banii. 

De reținut! Cea mai bună înghețată este cea pregătită acasă, din ingrediente cât mai naturale. Iată și rețetă simplă: Avem nevoie de iaurt, peste care se adaugă cubulețe mici de măr cu tot cu coajă și un alt fruct dulce, tăiat tot în cubulețe mici. Se poate adăuga puțină sfeclă roșie pentru a da culoare. Compoziția se amestecă în blender până devine  omogenă. Apoi se introduce la congelator. Dincolo de aceste informații, mai trebuie știut că înghețata nu răcorește! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 22 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Marţi, 22 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce plante taie pofta de țigări
Marţi, 22 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 22 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : De ce se umflă picioarele
Pagina a fost generata in 2.8629 secunde