Trucuri în bucătărie

311
Ești în încurcătură în bucătărie și nu știi ce să faci? Specialiștii au o serie de sfaturi care pot face minuni în astfel de situații:

l Laptele nu se strică chiar dacă nu e pus la frigider, dacă atunci când fierbe adaugi în el o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu.
l Laptele nu se mai lipește de oală când îl fierbi dacă ții o lingură în ea și lași focul mai mic.
l Uleiul nu mai sare dacă pui în tigaie puțină sare.
l Pentru ca mărul tăiat să nu se înnegrească, stropește-l cu puțin suc de lămâie.
l Țelina rămâne proaspătă pentru mai mult timp dacă este învelită în hârtie pergament sau folie de aluminiu și e pusă în frigider.
l Oul fiert se curăță mai ușor dacă înainte de fierbere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluție este să cureți oul ținându-l într-un bol cu apă rece.
l Usturoiul se curăță mai ușor dacă este încălzit puțin înainte, pe o tablă așezată pe foc.
l Fructele prea verzi se coc dacă sunt învelite într-un ziar și puse într-un loc călduț timp de două-trei zile.
l Maioneza devine mai spumoasă dacă atunci când este gata o combinați cu o lingură de apă rece.
l Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adăugați un pahar cu lapte. Preparatul își va îmbogăți conținutul și acesta va fi mai ușor de digerat.
l În salata de morcovi cruzi puneți o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. În acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai ușor de asimilat. Evitați să puneți zeamă de lămâie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atât de valoroasă.
l Cartofii fierți în coajă, cu deosebire cei copți la cuptor, pot deveni deosebit de gustoși astfel: tăiați-i în jumătăți pe lung cât sunt încă fierbinți și puneți pe fiecare bucată câte o jumătate linguriță de unt și o jumătate linguriță pastă de roșii.
l Înainte de a da la cuptor o prăjitură în care ați folosit mere rase, ungeți-o cu un amestec făcut din puțin unt, scorțișoară și zahăr. Gustul deosebit de bun va fi evident.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 12 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Știi să te pensezi corect?
Pagina a fost generata in 1.7015 secunde