Sfaturi pentru zugrăvitul de primăvară (1)

227
Se apropie primăvara și toată lumea dorește să dea o notă proaspătă locuinței. Cel mai simplu mod ar fi un strat de lavabil pentru împrospătarea atmosferei. Specialiștii în domeniu vin cu următoarele sfaturi pentru zugrăvit, indiferent de starea în care se află pereții, dacă sunt dați cu humă, cu var sau chiar cu vopsea lavabilă.

Ce vopsele se folosesc
l Pentru zugrăvit se recomandă vopseaua lavabilă, care este mai mult sau mai puțin mată în emulsie apoasă, aderă bine la suprafețele tencuite sau gletuite, la lemn, la metal și chiar la metale plastice, având proprietatea de a nu se lua ca varul sau ca huma.
l Vă puteți da seama că peretele este dat cu vopsea lavabilă dacă suprafața sa apare mată, semilucioasă, cu aspect de vopsea de ulei și nu se ia pe degete.
l În caz că peretele a fost zugrăvit cu humă, aceasta se va îndepărta prin spălarea cu apă caldă, nu trebuie neapărat și săpun, prin umezire cu pensula sau bidineaua, după care se va înlătura cu șpaclul. După ce se usucă, se gletuiește, apoi se șlefuiește. După uscare se zugrăvește cu bidineaua și cu vopsea lavabilă amestecată cu apă în raport volumetric de 1:1.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Pentru sănătatea dumneavoastră
Luni, 22 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Chifteluțe cu morcovi
Pagina a fost generata in 2.4959 secunde