Se poate prelungi concesiunea unui loc de veci?

1002
1
Se poate prelungi concesiunea  unui loc de veci? - cimitir-1346191024.jpg
"Avem un loc de veci prin contract de concesiune în cimitir, care expiră în noiembrie 2012. Vrem să-l mai prelungim, dar nu știm dacă se acceptă așa ceva. Nu ne aflăm deocamdată în Constanța și vrem să știm dacă mai e posibil acest lucru și ce trebuie să facem. Cu mulțumiri, Ilinca Sârbu". 



v v v

După cum prevede Regulamentul de organizare și funcționare a cimitirelor de pe raza municipiului Constanța, aprobat de Consiliul Local, prelungirea termenului contractului de concesionare a unui loc de veci este posibil, în plus, este considerată și o formulă avantajoasă.

Pentru acest demers este nevoie de acordul părților, prelungirea putându-se face cu durata inițială a contractului, dacă sunt îndeplinite condițiile cerute de regulamentul primăriei, pe baza unei cereri înregistrate cu cel puțin cinci zile înainte de data expirării duratei de concesiune.

Cât privește concesiunea cu durata expirată, și aceasta se poate reconcesiona de către fostul titular sau de către una din rudele care face dovada că este cea mai apropiată în grad cu fostul titular al locului de concesiune sau cu persoanele înhumate în respectivul loc. Încasarea taxei se va face prin grija Serviciului Administrare Cimitire din cadrul Primăriei Constanța.

Renunțarea la concesiune

Aceleași reglementări permit persoanelor care doresc să renunțe la contractul de concesiune să poată face acest lucru. Astfel, titularii dreptului de concesiune pot renunța la acest drept, în timpul vieții, dacă în locul respectiv nu este înhumat nimeni. În asemenea situații, locul poate fi concesionat unei alte persoane. De reținut că taxele de concesionare deja achitate nu se restituie în cazul renunțării. 



Comentează știrea

christian louboutin outlet usa
28 februarie 2014
christian louboutin outlet usa

christian louboutin outlet philippines Stiri Cetățenești : Se poate prelungi concesiunea unui loc de veci? | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin outlet usa http://winetalkcalifornia.yoqayoqa.com/images/fake-christian-louboutin.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.277 secunde