Rețete pentru masa de Crăciun

1916
Rețete pentru masa de Crăciun - 17decsiteretete-1387304682.jpg
Aperitiv colorat și savuros. Ingrediente pentru aluatul tartei: 250 g făină, o linguriță sare, o linguriță rasă praf de copt, 100 ml apă caldă, 100 ml ulei de floarea soarelui. Ingrediente pentru umplutură: 225 g mazăre conservată, o linguriță ceapă tocată, 70 g bacon, 2 ouă, 180 g brânză slabă în grăsimi, 20 g cașcaval ras, sare și piper după gust. Mod de preparare. 1. Într-un castron puneți ingredientele pentru aluat, în ordine aleatorie și amestecați, până se formează un bulgăre relativ compact 2. Întindem pe masa pudrată cu făină bulgărele de aluat și îl frământăm puțin, până capătă o structură uniformă 3. Punem o linguriță cu ulei de măsline într-o tigaie, pe foc mic. Când uleiul s-a încins, adăugăm baconul tăiat în cubulețe și îl călim un minut. Adăugăm ceapă, amestecăm bine și după încă un minut, adăugăm mazărea scursă de lichidul din conservă și trecută printr-un jet de apă rece. Le mai lăsăm pe foc mic pentru încă 2 minute, apoi stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească 4. Într-un vas de plastic, adăugăm ouăle, pe care le mixăm până la omogenizare. Adăugăm apoi brânza, cașcavalul ras și amestecăm bine. La sfârșit, adăugăm mazărea rece și amestecăm 5. Întindem aluatul într-o foaie de cca 0,4-0,5 cm grosime și o așezăm într-o formă rotundă de tartă, tapetată cu ulei și făină. Așezăm foaia în formă, astfel încât să acopere cca 1 cm din marginile acesteia. 6. Adăugăm umplutura și o nivelăm cu o lingură. Coacem în cuptorul preîncălzit la 175°C, treapta a două de jos în sus, pentru 30-35 de minute.

Fantezie de ciocolată. Ingrediente blat: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 4 linguri cacao, 3 linguri (fără vârf) de făină, o linguriță praf de copt, 3 linguri nucă tăiată mărunt. Crema: 200 g unt, 200 g zahăr pudră, un ou, 3 linguri cacao, 300 g frișcă. Mod de preparare. 1. Albușurile se bat spumă cu zahărul; se adaugă apoi gălbenușurile pe rând. 2. După ce acestea sunt complet încorporate, se adaugă cacaoa și făina în ploaie; compoziția nu trebuie să se întărească, ci să rămână relativ moale, deci, dacă observați că se întărește înainte să terminați cele 7 linguri de făină, vă puteți opri. Aici depinde foarte mult de consistența ouălor. 3. Se tapetează o formă de tort cu unt, se pune apoi foaie de copt pe fund și pe margini. Se toarnă aluatul obținut în formă și se dă la cuptor aproximativ 30 minute, la 180 grade (blatul va avea o culoare aurie, iar o scobitoare introdusă în el trebuie să iasă fără aluat). 4. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se taie apoi în trei   (‘ç– rezultă trei blaturi subțiri. 5. Crema se prepară astfel: Untul și zahărul pudră se bat bine, folosind un tel sau un mixer. Se adaugă apoi oul, cacao, iar la urmă, frișca. 6. Crema se pune între cele trei blaturi; odată montat, peste tort se toarnă restul de cremă și se nivelează cu o spatulă. Deasupra se presară nucă pisată sau ciocolată rasă, după preferințe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum se poate anticipa  un accident vascular
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri originale pentru părinți
Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Pagina a fost generata in 2.9488 secunde