Rețetă de post Ruladă cu banane (nu se coace)

2012
Rețetă de post Ruladă cu banane  (nu se coace) - ce63162006c9c1aff1221f90597e16a1.jpg
Ingrediente: 1 kg biscuiți simpli, 250 g margarină, 100 g cacao, 200 g zahăr, 4-5 banane, 4 linguri esență de rom, 150 g frișcă, 300-350 ml apă, coaja de lămâie.
Mod de preparare: Într-un castron se pune apa la fiert, se adaugă zahărul și se lasă să dea în clocot până se dizolvă, iar apa mai scade puțin, astfel încât să se formeze un sirop grosuț. Apoi se adaugă cantitatea de cacao și se amestecă pentru a nu se forma cocoloașe, și se lasă la răcit. Se adaugă coaja de lămâie și esența de rom. Lichidul obținut se amestecă cu margarina. Separat, într-un vas de plastic se sfărâmă biscuiții mărunt sau chiar se pot da prin mașina de tocat carne. Se amestecă biscuiții sfărâmați cu lichidul rece din castron, până se obține o pastă consistentă, care se întinde pe un celofan, obținând o foaie de un centimetru grosime. Bananele se curăță și se pasează, apoi se amestecă cu frișcă vegetală, obținând o pastă foarte gustoasă care se întinde pe foaia de biscuiți. Se rulează ușor compoziția, apoi se pune la rece pentru două-trei ore. Se taie și se poate servi simplă sau în combinație cu diferite fructe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Fotografii de la cititori
Pagina a fost generata in 1.9923 secunde