Medicul de gardă

Probleme cu rinichii și alimentația

235
Probleme cu rinichii și alimentația - medicproblemerinichi-1401461205.jpg

Articole de la același autor

"Ce rău pot să facă niște fructe ca bananele și piersicile unui om care suferă de insuficiență renală? Căpșuni, de exemplu, se pot mânca la liber…" (Larisa Tudor).

v v v

Din start, dr. Omer Zișan, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, a ținut să precizeze că în această boală, care constă în scăderea capacității funcționale a rinichilor, din care cauză substanțele toxice sunt reținute în organism, tratamentul profilactic este esențial. Apoi, atât tratamentul, cât și recomandările privind alimentația corectă trebuie să aibă încuviințarea medicului specialist.

Referitor strict la problema ridicată de dumneavoastră, doamnă Tudor, având în vedere că insuficiența renală împiedică eliminarea potasiului din organism, exact din această cauză trebuie evitate alimentele bogate în potasiu, printre care se află bananele și piersicile. Alte fructe și legume bogate în potasiu mai sunt prunele, stafidele, portocalele, pepenele galben, broccoli, andivele, ciupercile, roșiile, cafeaua, ciocolata, ceaiul, cartofii, nucile, nuca de cocos.

În aceste condiții, se recomandă ca dieta unui bolnav de insuficiență renală să conțină alimente sărace în potasiu, precum căpșuni, dar și fructe de pădure, vișine, mere, struguri, pere, pepene roșu, ananas, morcovi, castraveți, ceapă, pătrunjhel, ridichi, salată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Balonarea. De ce se produce
Pagina a fost generata in 0.7149 secunde