Probleme cu memoria? Ia măsuri!

388
Creierul înmagazinează tot timpul informații, însă pe măsură ce înaintăm în vârstă există schimbări în modul în care ne aducem aminte diferite lucruri din trecutul mai îndepărtat sau chiar mai apropiat. Nu intrați în panică, întrucât există și remedii simple, rețete preparate acasă, care pot menține în formă memoria:

Cafeaua. În cazul în care beți băuturi cofeinizate, veți avea parte de ușoare intensificări ale capacității de concentrare și ar putea să existe și beneficii pe termen lung. Cercetătorii au descoperit că persoanele care beau trei, patru cafele pe zi au fost mai puțin predispuse la apariția de pierderi de memorie decât cele care consumă cel mult o cafea pe zi.

Glicemia constantă. Noile cercetări arată că există o legătură între intoleranța minoră la glucoză șipierderile memoriei legate de îmbătrânire. Alimentele transformate de sistemul digestiv în glucoză reprezintă principalul combustibil care alimentează organele, inclusiv creierul. Consumați mese de dimensiuni rezonabile, punând accent pe cereale integrale bogate în fibre șipe legume. Concentrați-vă asupra grăsimilor bune, acelea care pot fi găsite în uleiurile vegetale, fructele oleaginoase, semințe,avocado și pește.

Antrenarea minții. Faceți toate eforturile pentru a rămâne activ din punct de vedere mintal. Ceea ce contează cu adevărat nu este cantitatea de cărți studiate la școală sau la universitate, ci cât de mult v-ai folosit mintea în mod activ. Integramele, învăatul unei limbi străine sau scrabble-ul sunt exerciții excelente pentru creierul dumneavoastră.

Control asupra stresului. Găsiți metode prin care să reduceți stresul. Oamenii tensionai au niveluri mari de hormoni de stres în organism. Cu timpul, acești hormone pot afecta hipocampusul, parte a creierului care controlează memoria. Nu trebuie să faceți incantații sau să meditați, este suficient să faceți ceva simplu și distractiv, de la legănatul într-un hamac, la pictatul cu degetele alături de copilul sau nepotul dumneavoastră.

Inhalarea unor arome. O simplă sticluță mică de ulei esențial de rozmarin sau de busuioc poate face minuni, testele undelor cerebrale arătând că inhalarea acestor arome mărește producția creierului de unde beta, care indică o creștere a vigilenței. Așa că puneți câteva picături de ulei în păr, pe încheietura mâinii sau pe haine, oriunde puteți să mirosiți. Sau puneți puțin ulei în pulverizator și lăsați-l să se împrăștie în toată încăperea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 04 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Ce boală distruge oasele
Joi, 04 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : "La tocmeală, cu patronul?"
Pagina a fost generata in 1.1334 secunde