"Polițistul care m-a accidentat a vrut să mușamalizeze adevărul"

2251
10
Un polițist este acuzat că a produs un accident rutier, după care ar fi încercat mușamalizarea adevărului despre eveniment.

În replică, cel din vina căruia s-a produs accidentul declară: "Astea sunt prostii…".

Problema care l-a adus la redacție pe Ion Dima, din Costinești, a apărut în ziua de 9 noiembrie 2011, când a fost implicat într-un accident rutier sever. Bărbatul ne-a povestit că circula regulamentar, în Costinești, cu mașina proprietate personală, o Dacia 1310, când a fost lovit brutal de un autoturism marca Opel Astra, condus de Marian Moraru. Întrucât cel din urmă nu a respectat semnificația indicatorului STOP, a pătruns în intersecție și "m-a lovit în ușile din dreapta, m-a ricoșat cu stânga spate într-un stâlp electric din beton, iar mașina s-a răsturnat pe stânga. Abia m-au scos din mașină, toți s-au mirat că am scăpat! Eram bulversat. L-am rugat pe domnul care m-a lovit să cheme poliția, la care mi-a răspuns să nu mai sunăm la poliție, că el e polițist și să facem o constatare amiabilă. Mi-a promis că o să-mi cumpere altă mașină, să nu-mi fac probleme. Numai că, între timp, și-a uitat promisiunile și mă evită".

"A vrut să mă scoată vinovat"

Bulversat, amețit și cu dureri mari, a găsit totuși puterea să citească cele scrise în actul de constatare amiabilă și nu i-a venit să creadă când a văzut "că în schița făcută, domnul Moraru a inversat străzile din intersecția respectivă, ca să rezulte că eu am provocat accidentul. După ce i-am reproșat asta, a șters și le-a trecut corect. Se vede foarte bine modificarea în constatare".

Din accident, căzătură de la înălțime

Întrucât, după accident, Ion Dima acuza dureri insuportabile în zona gâtului și a capului, Marian Moraru a chemat un prieten pentru a-l transporta la Spitalul de Urgență Constanța: "Mă durea tot corpul, așteptam să mă cheme doctorul, când el mi-a cerut cartea de identitate. Apoi, o asistentă m-a pus pe targă, aveam tensiunea 26 cu 12, mi-a pus perfuzie și m-a întrebat de unde am căzut. I-am spus că n-am căzut de nicăieri, atunci am aflat ce declarase domnul Moraru la spital. Când a aflat că e vorba de accident rutier, Spitalul a chemat Poliția și a venit imediat agentul principal Romeo Gănuț, care mi-a pus fiola, a ieșit valoare zero. Apoi mi-a spus că domnul Moraru și-a recunoscut vina și să mă duc a doua zi la poliție, să-mi dea actele și anexa doi, pentru Medicina Legală. Pro-babil se cunoșteau, nu știu ce s-a întâmplat între timp...".

În Fișa UPU, eliberată pe 9 no-iembrie de Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la motivul prezentării, apare următoarea mențiune: "cădere de la nivel", iar în paranteză "AR": "Asistenta a pus în paranteză pe fișă AR, adică accident rutier". Ion Dima susține că între orele 10,30 și 16,30, în spital i s-au făcut investigațiile necesare, însă nu a fost internat, recomandându-i-se tratament la domiciliu.

Anexa II, recuperată a șasea zi după accident

În dimineața de 10 noiembrie a.c., Ion Dima s-a prezentat la Poliția rutieră, i s-au dat actele, mai puțin anexa II: "Actele le-am primit, însă pentru anexa II mă tot amânau. A șasea zi mi-au zis că dosarul e la Parchet. De la procuor am primit anexa II, m-am dus cu ea la legist, care m-a trimis la alți doctori".

Dosarul penal a fost înregistrat cu nr. 15.472 și se află pe rol, la Parchetul de lângă Tribunalul Constanța, iar Ion Dima a fost chemat pentru declarațiile ne-cesare.

"Nu mă mai bagă în seamă"

În zilele care au urmat după accident, Ion Dima a încercat să vorbească la telefon cu Marian Moraru, însă nu i s-a răspuns: "L-am găsit la Schitu, era la un grătar, l-am întrebat ce are de gând cu mine și de ce nu răspunde la telefon și mi-a răspuns că nu are timp…".

Asigurarea auto este fi falsă

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Constanța a informat firma din Bulgaria, la care era asigurat autoturismul celui care a provocat accidentul, pentru ca Ion Dima să-și poată repara mașina: "Pe 5 decembrie, m-au sunat de la asigurări și mi-au spus că asigurarea de la bulgari e falsă. Sunt disperat, nu am bani de reparații…" - declară Ion Dima.

"De ce a semnat acea hârtie?"

Comisarul șef Tudorel Dogaru, din cadrul Poliției Rutiere Constanța, ne-a explicat că dacă persoana implicată în accident are ceva de imputat agentului rutier care s-a ocupat de caz, să depună o sesizare la inspectorul șef al Poliției Rutiere, care va dispune efectuarea unei cercetări disciplinare, pentru a se constata dacă există nereguli.

Referitor la procedura de constatare amiabilă, Marian Moraru, fiind cu mașina personală și în timpul său liber, nu mai contează calitatea lui, pentru că legea dă dreptul celor implicați în accident, indiferent de funcția lor, dacă nu există victime și dacă ambele părți sunt de acord, să încheie constatarea amiabilă de accident. "În schimb, ca lucrător în cadrul Poliției, dacă era cu mașina de serviciu, trebuia să ne anunțe, nu putea să semneze constatarea amiabilă. Cel ce se consideră victimă, indiferent de ceea ce i se propunea, trebuia să spună că se simte rău, că trebuie să meargă la spital, iar apoi să facă ce spune legea. De ce a semnat acea hârtie?" - ne-a mai spus comisarul șef, care apre-ciază că din punct de vedere al Poliției Rutiere, s-a procedat corect, iar dosarul cauzei se află deja pe rolul Parchetului. Referitor la asigurare, persoana în cauză trebuie să lase, la procurorul de caz, o cerere de probatorii, pe baza căreia Parchetul va face verificări cu privire la fapta de fals și uz de fals.

"Suntem majori…"

Contactat pentru a-și prezenta punctul de vedere cu privire la accident, Marian Moraru ne-a spus: "De ce trebuie să discut cu dumneavoastră? Astea sunt prostii! Suntem majori, de ce trebuie să ne rezolve nouă alții problema?". 

Comentează știrea

Dorel
7 decembrie 2011
halal de Politia Romana....

Pacat ca ne intalinim zi de zi cu astfel de neplaceri din partea unor persoane care in loc sa reprezinte legea o incalca.Ce credeti ca- i primul s-au ultimul politai care abuzeaza de functie? Poate cine trebuie sa auda si sa rezolve intradevar problema o va face (BURLACU).Noi cetatenii de rand suntem pusi intr-o situatie neplacuta mai ales cand problema apare inrte un om de rand si unul al legii.Ar fi bine daca nu s-ar mai tine cont de haina statului cand apar probleme mai ales in timpul liber si in stare de ebrietate cum este cazul nostru.Iar relatiile facute datorita statutului de politai mai ales de circulatie exact cazul nostru sa fie rezolvat de oameni competenti fara remuscari.

copanaru
7 decembrie 2011
cetatenesti

CRED CA ,,VICTIMA" VREA SA STOARCA BANI DE LA POLITAI. DE CE NU A SOLICITAT SA MEARGA CU SALVAREA LA SPITAL? S-A LACOMIT CAND A AUZIT CA POLITAIU O SA-I CUMPERE ALTA MASINA.

ca_mine
7 decembrie 2011
de tot rasul

are dreptate nr 2. si cred ca nr abereaza, nicaieri nu este vorba de alcool la politist.totul a fost o simpla tamponare pe care bosorogul vrea sa o transforme intr-o sursa de venit.si despre asigurarea falsa...........sigur politistul de la rutiera are tiparnita acsa, stampile, coduri, facturi si chitante sa falsifice......... sincer imi este greata de oamenii acestia care se trezesc peste noapte sa traga in noroi uniforma de politist, sa-l denigreze. da! politistul a gresit , nu a respectat regula de prioritate...dar sa fie falsificator, sa aibe relatii....sa modifice probe....suna a film productie americana si nu mada a la Costinesti city.Nu vreau sa fiu in locul politistului dar dupa ce se termina cu ancheta parchetului l-as da in judecata si l-as tara prin tribunale sa-si vanda si rinichii, nenorocitu `

koss
8 decembrie 2011
nu ati inteles nimic

1. nu a solicitat ambulanta pt k vinovatul (politaiu) a zis k il duce la spital, (dupa cum scrie si in articol, unde a declarat k victima ar fi cazut p niste scari), dupa c completeaza constatarea amiabila...numai k la spital cand victima a declarat k vine dintr`un accident auto, angajatii spitalului au chemat politia, acestia din urma deschizand dosar, astfel constatarea fiind anulata, pt k a fost accident cu victime 2. nu avea d c sa s lacomeasca cand politaiu a zis k ii cumpara alta masina, k doar nu l`a lasat fara dacie si ii lua mertzan ;) 3. in poze nu s vede, dar dacia a fost rasturnata!!! (victima fiind scoasa p haionul portbagajului) la o simpla tamponare nu cred k s rastoarna masinile asa cu una cu doua 4. cat despre asigurare, acestea au fost vorbele unei angajate a firmei d asigurari, kre a contactat telefonic victima si a informat`o k asigurarea vinovatului este falsa. nu a zis nimeni k a falsificat`o el, ci probabil e la randul lui victima unui baiat destept kre inmatriculeaza masini in bulgaria si face asigurari false, deci scoate bani din nimic

incredibil
9 decembrie 2011
Fals in declaratii o data, de doua ori, de trei ori...s-a strigat puscarie?!?

Din articol reiese ca desi nu avea asigurare valabila politianul a intocmit o constatare amiabila de accident. Constatarea amiabila se intocmeste cand nu sunt victime dar apoi tot el a dus victima la spital. La spital a declarat ca victima a cazut de la inaltime - poate aici nu a mintit, o fi cazut cu masina cu tot de pe stalpul pe care l-a urcat. Pe unul ca asta il platesc eu din impozite si taxe si de la el ma astept sa apere legea?!?

ganditoru
10 decembrie 2011
curios

tare sunt curios ce l-a determinat pe "ca_mine" (nr 2) sa creada ca victima este un "bosorog"?! din articol nu reiese lucrul acesta ;)

Dinu
10 decembrie 2011
Se rezolva

Galagie multa degeaba. Marian il cunosc e baiat valabil, la cati a scos el din belea se scoate si pe el. Ala cu dacia lui sa faca ciocu mic ca oricum n-avea mertzan si nu se pune el cu smecherii.

un oarecare
11 decembrie 2011
interesant

hmm...smecherul asta de marian baiat valabil nu cumva e ala care si-a tras loc de casa in costinesti, in cartierul nou de pe langa unitatea militara, acolo unde se dadeau locuri tinerilor?! ce ti-e si cu smecherii astia...

Eu
7 februarie 2016
Eu

Pritene imi para rau de patania ta. E posibil sa te razbun cu varf si indesat dupa 5ani. Dl marian moraru are de azi dosar penal din partea mea, dosar din care nu are cum sa scape.... simte-te razbunat :)

dr greg
21 aprilie 2017
rinchi

Vrei să cumperi un rinichi sau vrei să-ți vinzi? rinichi? Căutați o oportunitate de a vinde rinichi pentru bani Din cauza descompunerii financiare și nu știți ce să faceți Faceți-ne, contactați-ne astăzi și vă vom oferi bine Suma de bani pentru rinichi. Numele meu este Doctor Greg, Sunt un nefrolog în PREMIER MEDICAID INTERNATIONAL. Clinica noastră este Specializata in Chirurgie Rinichi si ne ocupam de asemenea Cumpărarea și transplantul de rinichi cu o viață an Donator corespunzător. Suntem situați în R, Nigeria, Spania, Mexic, SUA, Malaezia. Dacă sunteți interesat să cumpărați sau să cumpărați rinichi, vă rog să nu faceți asta Ezitați să ne contactați prin e-mail. Email: [email protected] Toate cele bune Dr Greg.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6813 secunde