Plăcintă cu struguri și nuci

288
Ingrediente aluat: 500 ml apă, o linguriță oțet, 750 g făină, 3 linguri zahăr, 250 g unt, un ou. Ingrediente umplutură: 3 ouă, 50 ml lapte,175 ml sirop, 75 g unt, o linguriță esență vanilie, 375 g miez de nucă, 250 g boabe de struguri, 250 g zahăr. Mod de preparare: Amestecați într-un castron făina, zahărul și sarea. Adăugați untul rece, tăiat cubulețe și folosiți un mixer pentru a amesteca ingredientele. Separat, bateți oul cu apa și oțetul, apoi turnați amestecul în castronul cu făină. Frământați ingredientele până când obțineți un aluat elastic, potrivit de tare. Puneți aluatul împachetat în folie, la frigider pentru cel puțin 20 de minute. Pentru a prepara umplutura, frecați untul cu o lingură de lemn până când se elimină toată apa și tot zerul. Adăugați apoi treptat zahărul și siropul călduț. Când acestea au fost asimilate, adăugați ouăle bătute, laptele, sarea și vanilia. Amestecați bine compoziția pentru omogenizare. Întindeți din aluat o foaie cu care tapetați o formă unsă cu unt și presărată cu făină. Turnați peste aluat umplutura și nivelați-o. Peste aceasta așezați uniform nucile zdrobite și strugurii. Coaceți plăcinta la foc potrivit. După ce s-a răcit, țineți-o la frigider până când o serviți.

Siropul se obține prin fierberea a 150 g zahăr, 100 ml apă și zeama de la o jumătate de lămâie. În cei 50 ml de lapte dizolvați și o lingură de zahăr. 


xxx


Dacă tot suntem la capitolul struguri, vă prezentăm și o rețetă de dulceață absolut delicioasă, ușor de preparat și potrivită pentru această perioadă. Ca și ingrediente, este nevoie de un 1 kg de boabe de struguri sau o farfurie cu vârf după ce s-au scos sâmburii, 1 kg de zahăr, 3 linguri de zeamă de lămâie, 3-4 pahare de apă și jumătate de baton de vanilie. Mod de preparare: Pentru a prepara dulceața se aleg numai boabele mari de struguri, care se curăță de pieliță și de sâmburi, pentru ca la final să se pună la scurs pe tifon. În paralel, se pune zahărul la fiert și, după primele clocote, se adaugă o lingură de zeamă de lămâie. Se amestecă și apoi se stinge focul. După ce s-a liniștit din clocot, peste acest sirop se adaugă strugurii. Se lasă câteva minute, apoi se pune totul din nou pe foc și se adaugă restul de lămâie. Când este aproape gata se pune vanilia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : Greșeli de evitat în bucătărie
Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : Idei pentru micul dejun
Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : Cosmetica la tine acasă
Pagina a fost generata in 3.5016 secunde