După desființarea trecerii pietonale dintr-o zonă de trafic infernal

Pietonii, obligați să traverseze numai prin pasajul-catacombă "Tomis"!

3016
6
După ce a fost rasă trecerea de pietoni din intersecția străzilor Griviței cu Mihai Viteazul, zonă de trafic intens, atât pietonal, cât și rutier, teoretic, oamenii ar trebui să se încoloneze disciplinați și să traverseze prin pasajul Tomis. În realitate, pentru a evita acest "WC în aer liber, un jeg ordinar, plin de pericole, mai ales noaptea", se traversează într-o veselie prin locuri nepermise, în ciuda riscurilor iminente de accidente.

Securitatea pietonilor la… și altele!

Constănțenii nu duc lipsă de surprize neplăcute din partea autorităților locale, însă la una de asemenea proporții nu s-ar fi gândit. Chiar dacă acceptă că această măsură a fost luată pentru fluidizarea traficului rutier, ei nu înțeleg de ce viața pietonilor "figurează undeva, la și altele!" (Anda Gore, 42 ani). Femeia este total împotriva acestei decizii și pentru că imensa majoritate a pietonilor ocolesc pasajul "este un loc jegos, promiscuu, în care, mai ales noaptea, ai nevoie de bodyguard ca să te aventurezi să-l parcurgi! Și mai e o problemă la care, fie nu s-au gândit, fie nu-i interesează: sunt persoane cu deficiențe fizice, tinere (că la bătrâni li se servește sintagma cu… moartea te caută pe acasă!) care, și să vrea nu au cum să parcurgă atâtea trepte! Stimabili domni, și de la Primărie, și de la Rutieră, reveniți-vă și luați-ne în calcul și pe noi, pietonii! Este o zonă ultracentrală a orașului, cu piață, stații transport în comun, magazine nenumărate, nu vreun cartier mărginaș! Prea întreceți măsura! Sau nu știți că și traver-sarea pe zebră a devenit un pericol, darămite la întâmplare?".

Fac numai ce vor!

Un alt cititor al nostru, Dumitru Momescu, apreciază că numai cine nu vrea nu observă că pietonii traversează tot pe unde era vechea trecere, ignorând gardul... aferent. Unii o fac din comoditate, alții pentru că au diverse deficiențe fizice și nu pot să parcurgă numărul foarte mare de trepte, alții pentru că pur și simplu sunt oripilați de felul cum arată acest pasaj din inima Constanței: "Incredibil ca un pasaj ultracentral să arate ca după bombardament! Turiștii își fac cruce, noi ne-am obișnuit să-l evităm și din cauza mizeriei, practic, e ca un WC public în aer liber, și de frica persoanelor dubioase. Ne e frică și ziua, darămite noaptea! Rugăm să se revină urgent la vechea situație! Pe unde mai trec pietonii?".

Coșmarul cardiacilor

Marieta Anca (36 ani) este tentată să creadă că unele decizii ale autorităților locale nu iau, sub nicio formă în calcul și interesele plătitorilor de taxe și impozite care se află în postura de pietoni: "Mama mea este cardiacă, și ea plătește taxe și impozite. După ce a văzut că trecerea de pietoni a fost rasă, pentru că inima n-o ajută să urce atâtea scări, și-a încercat norocul și a traversat pe unde a putut, normal, neregulamentar. Și e obligată să facă sportul ăsta interzis de două ori pe zi, ca să ajungă la muncă! Trebuie să se repună urgent în funcțiune vechea trecere!".

Blocul M14 – în pericol!

După desființarea acestei treceri de pietoni s-a ridicat și restricția de viteză din zonă. Pentru locatarii blocului M 14 din strada Ștefan cel Mare nr. 42, această decizie este un coșmar și mai mare. Asta, pentru că ei au avut dintotdeauna probleme din cauza circulației infernale din zonă, dar și a faptului că nu se respecta indicatorul privind limitarea vitezei. Pentru că în zonă circulă și multe autobuze care deservesc transportul în comun, blocul lor a început să dea "semne de instabilitate, practic intră în trepidații". Reprezentanții asociației de proprietari ne-au spus că au solicitat primăriei, încă din 2010, "montarea unei denivelări cu cocoașă de cauciuc și pentru că înțelegem jena financiară a momentului, comitetul executiv al asociației a cerut doar aprobarea, urmând să-i suporte costul integral. Dar nu s-a rezolvat nimic. Acum, când nu mai există nici acea limitare de viteză, blocul nostru este în pericol și mai mare! Colac peste pupăză, au găsit… soluția să blocheze trecerea de pietoni, iar vehiculele trec cu viteză și mai mare! Suntem disperați și încă mai sperăm ca primăria să ne ia în seamă și pe noi! Este mai necesar ca oricând!"

Atât pietonii, cât și locatarii afectați cer cu insistență ca trecerea de pietoni cu pricina să redevină funcțională până când consecințele nu vor fi dintre cele catastrofale!

Comentează știrea

Marcel
18 iulie 2011
trecerea pietonala desfiintata

Nu comentariu, trei întrebări! 1. Cum să traverseze strada M.Viteazu femeia din fotografie (cea cu căruciorul,de la piața Griviței), cum (mai ales!)o femeie cu un copil în cărucior, cum unul în cărucior cu rotile? A trecut vreunul din serviciul Primăriei prin "pasajul" respectiv, iarna? 2. Dacă Primăria este săracă și nu are fonduri pentru limitarea vitezei pe M.Viteazu (cu o denivelere, vezi crăpăturile din M14!), de unde a scos bani pentru a înlocui grilajul de la pasaj(albastru,de ani de zile,teafăr, și tot metalic!)cu unul galben? 3. Radule dragă, tu știi ce mai fac slujbașii ăștia ai tăi? În ritmul ăsta, adio realegere! La vot mai merg și pietonii !!!

constanta ville
18 iulie 2011
dezastru

este strigator la cer ce se intampla cu centrul orasului. a ajuns o ruina. numai in mamaia se investeste, numai in ceea ce inseamna distractie. f bine a punctat dl de inainte...cum sa traverseze strada oamenii cu dizailitati, femei in carucior...o bataie de joc, nu altceva.

..
18 iulie 2011
e o mizerie

mazare nu cred ca a trecut vreodata prin acest pasaj. nici nu stie unde este. balteste pisatul in pasaj, rahatii stau la soare pe toate treptele

mine
18 iulie 2011
centrul constantei

dintotdeauna acest pasaj a fost o mizerie. dar probabil e un motiv in plus sa ocolim centrul orasului, strada stefan cel mare, care era odata buricul constantei, acum fiind uitata si abandonata

Mine
18 iulie 2011
Pasaj ...

Obligarea trecerii prin pasajul CU MULTE SCARI , este o GAFA !Locul de trecere este aglomerat mai ales din cauza Pietii Grivitei.Multi oameni nu pot urca si cobori scarile......

RADUCU
12 august 2011
PASAJ

BINE A FACUT PRIMARIA!!! Formau un sir indian toti pietonii si traversau unu' cate unu' pe trecere; se bloca toata strada.La fel se intampla si la Antoniadis.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Stire din Eveniment : Moartea pândește dincolo de "zebră"
Pagina a fost generata in 0.7146 secunde