Rețeta zilei
Pastă de gogoșari
1036
Ingrediente: 5-7 kg, gogoșari mari, copți, roșii, 1/2 l oțet, 2 l apă, 250 g ulei, 250 g zahăr sau miere de albine, 2 linguri sare, frunze de țelină, o legătură de hrean rădăcină, boabe de piper, foi de dafin.
Preparare: Gogoșarii spălați se coc pe tavă, se lasă să se răcească într-un vas acoperit cu capac și presărați cu sare. Apoi se curăță de coajă, cotoare și semințe și se dau prin mașina de tocat, după care se face o marinată din apă, oțet, zahăr, ulei, sare, piper și dafin. După ce marinata clocotește se toarnă pasta de gogoșari, se ia de pe foc și se amestecă bine. Se pune pasta astfel obținută în borcane, se acoperă cu frunze de țelină și rădăcină de hrean. Apoi, borcanele se sterilizează și se depozitează în cămară. Se poate servi ca adaos la diferite preparate și sosuri sau drept garnitură la friptură.
Preparare: Gogoșarii spălați se coc pe tavă, se lasă să se răcească într-un vas acoperit cu capac și presărați cu sare. Apoi se curăță de coajă, cotoare și semințe și se dau prin mașina de tocat, după care se face o marinată din apă, oțet, zahăr, ulei, sare, piper și dafin. După ce marinata clocotește se toarnă pasta de gogoșari, se ia de pe foc și se amestecă bine. Se pune pasta astfel obținută în borcane, se acoperă cu frunze de țelină și rădăcină de hrean. Apoi, borcanele se sterilizează și se depozitează în cămară. Se poate servi ca adaos la diferite preparate și sosuri sau drept garnitură la friptură.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Marţi, 20 Septembrie 2011
Marţi, 20 Septembrie 2011
Marţi, 20 Septembrie 2011
Marţi, 20 Septembrie 2011
Luni, 19 Septembrie 2011
Luni, 19 Septembrie 2011