Rețeta zilei

Pastă de gogoșari

1036
Pastă de gogoșari - pastadegogosari122581-1316554551.jpg
Ingrediente: 5-7 kg, gogoșari mari, copți, roșii, 1/2 l oțet, 2 l apă, 250 g ulei, 250 g zahăr sau miere de albine, 2 linguri sare, frunze de țelină, o legătură de hrean rădăcină, boabe de piper, foi de dafin.
Preparare: Gogoșarii spălați se coc pe tavă, se lasă să se răcească într-un vas acoperit cu capac și presărați cu sare. Apoi se curăță de coajă, cotoare și semințe și se dau prin mașina de tocat, după care se face o marinată din apă, oțet, zahăr, ulei, sare, piper și dafin. După ce marinata clocotește se toarnă pasta de gogoșari, se ia de pe foc și se amestecă bine. Se pune pasta astfel obținută în borcane, se acoperă cu frunze de țelină și rădăcină de hrean. Apoi, borcanele se sterilizează și se depozitează în cămară. Se poate servi ca adaos la diferite preparate și sosuri sau drept garnitură la friptură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Apeluri de la cetățeni
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pentru sănătatea dumneavoastră
Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru o dulceață reușită (1)
Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pentru sănătatea ta
Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Ți-a expirat buletinul de identitate?
Luni, 19 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari murați cu conopidă
Luni, 19 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Machiaj… asortat cu toamna!
Pagina a fost generata in 3.1263 secunde