Medicul de gardă

"Păduchii împrăștie boli?"

195

Articole de la același autor

"Nu vreau să fiu acuzată de discriminare, dar copilul meu are colegi care nu prea le au cu igiena, înțelegeți unde bat… Normal că s-a pricopsit cu păduchi, și el, și alți colegi… Citesc această rubrică și aș vrea să știu dacă păduchii împrăștie și boli, în afară că e greu să scapi de ei? Cu stimă, mama unui elev de clasa a doua".

v v v

Chiar dacă nu este plăcut să te trezești… invadat de păduchi, pediculoza continuă să fie considerată o afecțiune destul de întâlnită în perioada copilăriei. Dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în ca-drul Clinicii Homeomed, ne-a explicat că păduchii, niște paraziți foarte mici, trăiesc pe zonele acoperite de păr ale corpului uman și se hrănesc cu mici cantități de sânge.

Contagioși, nu periculoși!

Cu toate că sunt contagioși, deci se transmit cu ușurință de la o persoană la alta și sunt extrem de supărători, din fericire, păduchii nu împrăștie boli și nici nu sunt considerați un pericol pentru sănătate. Din păcate, întrucât se transmit rapid mai ales în grupuri, agățân-du-se extrem de ușor de firul de păr, mușcăturile de păduchi pot provoca mâncărimi, iar scărpinatul excesiv poate duce la iritații și chiar infecții ale scalpului. De aceea, trebuie folosite imediat metodele consacrate care ajută la înlăturarea acestor de pe firele de păr.

Într-adevăr, copiii mici și adolescenți sunt cei mai predispuși din cauză că stau aproape unii de alții în grupuri și, în plus, mai obișnuiesc să-și împrumute lucrurile, o altă cale de contaminare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce este pisica "dușmanul" gravidei
Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Bolile picioarelor copiilor
Pagina a fost generata in 0.7409 secunde