NEPĂSARE. Cum rezolvă primăria doleanțele cetățenilor. Te-ai lovit de ignoranța lor?

1588
10
NEPĂSARE. Cum rezolvă primăria doleanțele cetățenilor. Te-ai lovit de ignoranța lor? - primarie-1352283200.jpg
Că primăria Constanța s-a dovedit, de multe ori, prin serviciile sale, surdă la problemele și necazurile comunității, nimic nou sub soare. Mai mulți cititori atrag însă atenția că nu sunt dispuși să se resemneze în fața superficialității autorităților locale, ei continuând să spere că vor apuca și ziua în care vor fi băgați în seamă fără a mai fi nevoiți să meargă cu jalba în proțap la presă.

De data asta, nemulțumiții arată cu degetul către serviciul din primărie, ai cărui salariați sunt plătiți din bani publici pentru a sprijini și îndruma activitatea asociațiilor de proprietari și a proteja interesele celor care locuiesc la bloc: "Am sunat la primărie să-mi spună ce fac cu pomanagii care iau subvenție pe declarații false, dar mi-au spus că ei n-au nicio treabă cu subvențiile, să mă interesez la dispecerat. Când i-am întrebat în ce probleme pot să-i deranjez, brusc, s-a închis telefonul! Nu mai spun ce greu răspund la telefon!" – ne-a spus președinta unei asociații, care a insistat să-i păstrăm anonimatul de teama unor eventuale consecințe: "Nu vreau să cășune pe mine cu controale nejustificate!". "Sunt un simplu locatar și am dat telefon la serviciul pentru asociații din primărie. Nici nu m-au lăsat să termin și m-au trimis la președinte. Președintele e vinovat de toate problemele, iar ei mă trimit în gura lupului! Oamenii ăștia stau la căldurică, nu vreau să le fac rău, dar trebuie să știu ce obligații au, de ce-i plătim din banii noștri?" (Lena Apostol). "Am cerut o lămurire la serviciul din primărie care se ocupă de asociații despre cei care nu vor să plătească părțile comune, dar mi s-a spus să mă programez în audiență. Pentru asta, trebuia să mă învoiesc de la muncă. Era așa greu să-mi spună la telefon ce-i de făcut? Când i-am întrebat în ce probleme pot să-i deranjez, brusc, s-a închis telefonul!" (Ioana Ion).


Ne ocupăm de alte probleme!

Am încercat să aflăm dacă serviciul special creat în cadrul Primăriei Constanța pentru îndrumarea și verificarea asociațiilor de proprietari se poate implica în cazul persoanelor care primesc nemeritat subvenții pentru căldură. Când, în sfârșit, după nenumărate apeluri, am obținut legătura telefonică, ne-am prezentat ca fiind din partea unei asociații de proprietari. De la celălalt capăt al firului, un bărbat ne-a spus scurt că pentru problema subvențiilor trebuie să ne adresăm Serviciului Informare Cetățeni din cadrul City Park Mall. Când a trebuit să ne lămurească în privința atribuțiilor concrete ale acestui serviciu, a părut blocat. Reproducem ad-literam răspunsul primit: "Ne ocupăm de probleme împotriva administratorilor, cu instalațiile… Lăsați-mă cu întrebările, că așteaptă atâta lume aici!". Am fi vrut să ne declinăm identitatea, dar s-a închis telefonul.

"Trebuie să lucrez cu asociațiile, nu cu ziarele!"

După alte câteva zeci de apeluri eșuate, în sfârșit, ne-a răspuns un alt inspector, tot o voce masculină, care a refuzat să-și decline identitatea, însă ne-a asigurat că altcineva ne expediase mai devreme: "Am auzit discuția, nu cu mine ați vorbit. Eu trebuie să lucrez cu asociațiile, nicidecum cu ziarele!". Și-a călcat însă pe suflet și ne-a asigurat că acest serviciu este foarte solicitat, mai ales în zilele de audiențe, respectiv marți și joi, între orele 9,00 – 13,00.



Atribuții clare


Regulamentul de organizare și funcționare pentru aparatul de specialitate al Primarului municipiului Constanța (Anexa la H.C.L. nr. 253/05.09.2012), ce poate fi consultat pe site-ul primăriei, la capitolul "6.5. Serviciul de Sprijinire și Îndrumare a Asociațiilor de Proprietari", cuprinde exact atribuțiile acestui serviciu: îndrumă asociațiile de proprietari la solicitarea acestora în vederea înființării și înregistrării acestora conform Legii nr.230/2007 și H.G. nr.1588/2007; îndrumă și sprijină asociațiile proprietarilor în orga-nizarea și funcționarea acestora precum și pentru îndeplinirea obligațiilor locale ce le revin asupra proprietății comune; asigură rezolvarea reclamațiilor sau a petițiilor primite de la cetățeni în termenele și condițiile stabilite de lege; în urma sesizărilor primite de la membrii asociațiilor efectuează verificări și controale tematice pentru îndrumarea asociațiilor conform prevederilor legale; primește situațiile de activ și pasiv de la asociațiile de proprietari; aplică amenzi contravenționale conform Legii nr.230/2007; comisia consti-tuită conform H.C.L. nr. 549/2008 atestă persoanele fizice în funcția de administrator imobile conform Legii nr. 230/2007.


Comentează știrea

FONDURI UE
7 noiembrie 2012
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

elena
7 noiembrie 2012
petitie

In ianuarie 2012 am depus o petitie la Primaria Constanta si nu am primit nici un raspuns din partea lor.Chiar am incercat sa -i sun am ramas fara nici un raspuns.BRAVO ANGAJATILOR CARE NU ISI FAC TREABA !!! ASA PRIMAR

elena
7 noiembrie 2012
petitie

In ianuarie 2012 am depus o petitie la Primaria Constanta si nu am primit nici un raspuns din partea lor.Chiar am incercat sa -i sun am ramas fara nici un raspuns.BRAVO ANGAJATILOR CARE NU ISI FAC TREABA !!! ASA PRIMAR ASA ANGAJATI!!

gogu
7 noiembrie 2012
birocratie

as vrea sa se termine odata cu birocratia asta din institutiile statului ,ce zice-ti USL

tomis nord
7 noiembrie 2012
doi copaci

am depus in luna august o solicitare pentru taierea a 2 pomi uscati; pana in prezent nu a catadicsit nimeni sa spuna cine trebuie sa rezolve problema, nici macar valentin de la gospodarie comunala!

Yorick
7 noiembrie 2012
Primarie fara primar

Cand dl.Mazare era in opozitie se plangea ca nu are fonduri pentru subventionarea incalzirii pentru TOTI locuitorii Constantei. Dl Boc primar la Cluj asigura aceasta subventie TUTUROR locuitorilor Clujului si cand a fost la putere si acum cand este in opozitie adica costul gigacaloriei in Cluj este de 164 lei LA JUMATATE CA IN CONSTANTA ! Situatia nu este singulara acelasi preturi fiind asigurate si de Oprescu in Bucuresti si in multe alte orase. Unde sunt banii d-le Mazare???!!! Cu un primar si un viceprimar care se prezinta la "munca" la ora 11 si pleaca la ora 14,00 fiecare face ce vrea in primarie. Oare ne apara interesele consilierii municipali ? NU , pentru ca majoritatea sunt oameni avuti cu centrale proprii de apartament-vila si care SUNT "RACORDATI" TOTI cu afaceri la bugetul primariei.Trai nineaca ! Mi s-a povestit ca in consiliul municipal se voteaza ca in parlament adica la semn (ghici al cui semn ?) toti DA sau toti NU !!! Tampitzi sa fie sa miste vre-unul in front atunci cand banii nostri se duc pe SAMBA SI ALTE NAZBATII. Sunt convins ca nici unul nu stie ca iarna trecuta s-au platit lunar cate 1000 lei incalzirea unui apartament de 50 m2. Nici nu au nevoie sa stie.Prostii i-au ales !Avem cele mai mari preturi din tara la M3 de apa rece,la gunoi in piete(unde nu vand decat rromii "producatori" dar cui sa-i pese ? Fiecare isi ia spertzul si merge pe burta ...Poate sa mai vina mama revolutiei ca mafia din primarie nu o sparge nimeni asa de bine inradacinata. Pe gasti !

Ecologist
7 noiembrie 2012
Spati verzi

De disparitia spatiilor verzi cine raspunde ,de constructiile realizate pe zonele verzi .daca exista organizati guvernamentale sau neguvernamentale cu obiect de activitate in acest domeniu ce fac a ajuns Constanta plina de constructi ilegale pe spatiul verde

MIRUNA
7 noiembrie 2012
nu-l mai deranjati pe mazare

eu v-am mai zis -si vb in cunostinta de cauza pt ca si eu si alti vecini am facut reclamtii si sesizari la care nu s-a raspuns decat in proportie de 5% poate- asa ca va repet, este inutil sa vb de asa acestei mase de indobitociti care voteaza un om si o clica pesedista care ii sfideaza de 12 ani.

M*A*M*B*O
7 noiembrie 2012
L-ați votat.............

L-ați votat, acum suportați consecințele. Mârlanu' drogat își bate joc de voi după bunul plac. Mai important e pachetul pe care-l primiți din banii noștri decât problemele voastre. Așa vă trebuie, prostia nu doare, dar costă !!

dude
7 noiembrie 2012
kkt

multa muie la domnu mazare si nu de oriunde, de la tacsu scurcesuriii fraere

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Protest în fața primăriei Mangalia
Pagina a fost generata in 0.3402 secunde