Meniul zilei

306
1
Meniul zilei - sitecegatim-1402838560.jpg
Aperitiv. Ingrediente: o pâine tip franzelă micuță, 200 g cașcaval ras, o legătură ceapă verde, 2 linguri maioneză făcută în casă, 2 linguri iaurt sau smântână, 2 căței de usturoi, piper (opțional). Mod de preparare: Brânza rasă se amestecă cu ceapa verde tăiată rondele, cu iaurtul și maioneza, până se leagă. Se adaugă usturoiul stricit și se condimentează cu piper. Puneți și sare dacă brânza e dulce. Pâinea se taie în două pe lung, iar pe jumătate se pune toppingul în strat generos. Pornim cuptorul pe grill și punem pâine dedesubt pentru cinci minute, până se rumenește brânza. Se scoate pâinea de la cuptor și se lasă câteva minute să se răcorească și apoi tăiem tartine groase de două degete pe latul pâinii și se aranjează pe un platou sau fund de lemn. 


Shaorma de casă. Ingrediente: 200 grame piept de pui, fără piele și os, 2 lipii libaneze, o cană de iaurt, 3 căței de usturoi, 2 linguri rase baharat, o roșie mare, 2 castravețeți murați (sau proaspeți), o mână de salată verde, jumătate ceapă roșie, 4 linguri de hummus, o linguriță fulgi de ardei iute (chili), 2 linguri tahini (pastă de susan), sare, piper. Preparare: Tăiați pieptul de pui în fâșii. Curățați și tocați usturoiul. Amestecați iaurtul cu usturoiul, baharat-ul și o linguriță de sare. Amestecați carnea de pui cu marinata. Introduceți la rece pentru minimum două ore într-un vas acoperit sau într-o pungă pentru marinat. Cu cât mai multe ore cu atât mai bine. Scoateți carnea din marinată, scurgeți-o bine și frigeți-o pe grătar, plită sau chiar într-o tigaie. Tăiați roșiile rondele și castraveții felii.


Tăiați ceapa roșie peștișori. Tocați salata din cuțit. Ungeți fiecare lipie, încălzită în prealabil câteva secunde pe plită sau grătar, cu hummus.


Adăugați carnea, salata, roșiile și castraveții. Adăugați tahini și, opțional, adăugați fulgi de chili. Rulați și serviți. Se servește ca atare.


Desert cu căpșuni. O rețetă răcoroasă, care poate fi făcută din orice fructe, de preferat aromat. Ingrediente: 6 gălbenușuri, 500 ml lapte, 175 gr zahăr, 20 gr gelatină alimentară ( 4 pliculețe ), 250 ml frișcă bătută, 1 kg căpșuni. Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu zahărul până își dublează volumul, se adaugă laptele și se fierbe pe baie de aburi până se îngroață puțin. Separat se dizolvă gelatina în apă rece și apoi se adaugă în amestecul de ouă atunci când acesta este fierbinte. Se lasă să se răcească. Se mixează 700 grame de căpșuni, se amestecă cu gălbenușurile, apoi se adaugă frișcă și se omogenizează încet. Se pune jumătate de compoziție în formă, apoi se pun căpșunile întregi cu vârful în jos, restul de cremă, iar pe margini se înfig lamele de căpșuni, tot cu vârful în jos. Se dă la rece se recomandă a se consuma în ziua următoare.


Comentează știrea

webpage
20 iulie 2014
webpage

hermes bags uk Stiri Cetățenești : Meniul zilei | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online webpage http://oleolesen.dk/img/aspnet_server/2453cffde8304f34bc1f4a8cfc497204.asp

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 01 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 28 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.6256 secunde